Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Dokazano je da mikrobiom ima presudan utjecaj na naše zdravlje

Lactibiane
Foto: Promo
PR
Autor
PR članak
10.04.2017.
u 09:15

Saznajte kako očuvati zdrav mikrobiom i očuvati svoje zdravlje uz pomoć probiotičkih sojeva

Mikronutricija je znanost koja se služi alatima koji pomažu profesionalcima u zdravstvu prevenirati i očuvati naš najveći kapital - zdravlje. Osim vitamina, minerala, aminokiselina, u mikronutrijente spadaju i dobri probiotički sojevi bakterija, poznati nam kao probiotici. Zdrav mikrobiom osnova je dobrog zdravlja.

Što je mikrobiom?

Već dugo znamo da zdravlje ovisi o genetskim predispozicijama svakog pojedinca i okoline, uključujući i stil života. Nedavno smo saznali da naš genetski kod nije uklesan u kamenu te se mijenja tijekom života ovisno o prehrani, fizičkoj aktivnosti i stresu. Presudni utjecaj na naše zdravlje ima zdrav mikrobiom.

Loš mikrobiom odgovoran je za razvoj različitih poremećaja probavnog sustava, autoimunih bolesti i alergija, pretilosti, dijabetesa tipa 2 ili neuroloških poremećaja te u konačnici utječe na opće zdravlje kod djece i odraslih.

Mikrobiom u crijevima – koja je njegova funkcija?

  • Pomaže probavnom sustavu u stvaranju vitamina (B vitamina, vitamina K)

  • Čuva integritet sluznice crijeva koja djeluje kao filtar te omogućava resorpciju hranjivih tvari i mikronutrijenata

  • U slučaju „kvara“ (disbioze) sluznica crijeva gubi svoju nepropusnost, dolazi do problema u izmjeni tvari, ali i do ulaska štetnih mikroorganizama koji negativno utječu na naše zdravlje

  • Crijevna flora koja sadrži manji broj Bifidobakterija ima sklonost "štednji energije" i na taj su način osobe sklonije debljanju, dok osobe čija je flora bogatija Bifidobakterijama lakše "troše energiju" i tako gube kilograme.

Da bismo očuvali zdravlje mikrobioma, moramo o njemu brinuti!

Dugogodišnja istraživanja ukazuju na činjenicu da na pojedine tegobe u organizmu možemo djelovati ciljanim probiotičkim sojevima. U tu svrhu razvijena je linija individualiziranih preparata nove generacije Lactibiane. Proizvodi Lactibiane sastoje se od klinički ispitanih bakterijskih sojeva koji su sastavni dio riješenja kod pretilosti, prestanka pušenja, depresije, iritabilnog kolona, upalnih bolesti crijeva, urogenitalnih tegoba...

Odaberite svoj Lactibane proizvod.

Lactibiane: specifični probiotički sojevi za specifične tegobe

Dugogodišnja istraživanja ukazuju na činjenicu da na pojedine tegobe u organizmu možemo djelovati ciljanim probiotičkim sojevima. U tu svrhu razvijena je linija individualiziranih preparata nove generacije Lactibiane. Proizvodi Lactibiane sastoje se od klinički ispitanih bakterijskih sojeva koji su sastavni dio rješenja kod pretilosti, prestanka pušenja, depresije, iritabilnog kolona, upalnih bolesti crijeva, urogenitalnih tegoba...

Lactibiane Cnd – klinički ispitan

Specifični bakterijski sojevi koji štite od vaginalnih gljivičnih infekcija (Candida albicans).

Proizvođač: tvrtka Pileje

Dodatak prehrani koji sadrži jedan specifični soj Lb helveticus LA 401 candisis koji:

  • jača crijevnu i urogenitalnu floru

  • inhibira prijanjanje i proliferaciju Candida albicans

  • smanjuje rizik od vaginalnih mikoza

  • za djecu i odrasle

Za sve dodatne informacije te savjetovanja kontaktirajte nas na Ro.Ra Natura savjetovalištu putem web stranice www.roranatura.hr ili na našoj FB stranici „Želim zdravlje by Ro.Ra. Natura“.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?