Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najbolja modna kolekcija

Robert Sever dobitnik je Modne nagrade Ana Lendvaj: 'Ovo je najvažnija nagrada jer je uvijek bila za kvalitetu'

Zagreb: Modna revija Robert Sever - jubilarnih 20 godina  modnog stvaralaštva
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/5
14.11.2022.
u 10:00

Dodijeljena Modna nagrada Večernjeg lista Ana Lendvaj za 2020./21. godinu

Godine 2017. modni duo I-gle, 2018. Juraj Zigman, 2019. duo Klisab. To su dobitnici Modne nagrade Ana Lendvaj,  koju je Večernji list osnovao u spomena na svoju legendarnu novinarku i modnu kritičarku i koja se dodjeljuje za najbolju modnu kolekciju predstavljenu određene godine. 

 A onda je zbog pandemije koronavirusa svijet stao. Posustala je čak i moda, jer mnogi su dane u izolaciji provodili u trenirkama, jeansu i strahovima. Zbog toga, kao i posvemašnjeg nedostatka novih kolekcija (nadamo se) taj jedan jedini put Modna nagrada Ana Lendvaj je postala bijenalna.

15.09.2022., Zagreb - U foajeu koncertne dvorane Vatroslav Lisinski casopis Story je predstavio ekskluzivnu modnu reviju; Robert Sever – jubilarnih 20 godina modnog stvaralastva. Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Žiri modnih novinara je tako birao najbolju kolekciju za 2020. i 2021. godinu i ta je nagrada pripala Robertu Severu. Osvojio ju je svojom ljetnom kolekcijom iz 2021. godine, kreacijama s kojima je slavio optimizam i životnu sreću. Bila je to kolekcija mnogo značajnija od lijepe odjeće i privlačnih modela, kolekcija kojom nam je kreator probudio novu nadu, poručio kako ima svjetla na kraju tunela te kako to vrijedi čak i za  modni posao, koji je zbog pandemije bio posebno ugrožen. 

Nagrađena kolekcija nosi ime Jadranka i uz svu pozitivu poslala je još jednu vrlo važnu poruku koja nadilazi značaj same mode. Naime, Robert Sever je snimajući editorijal kolekcije, a već godinama on je i sam svoj fotograf, u tu ljetnu i morsku priču uz manekenke uključio i stvarne žene, počevši od svoje susjede i prijateljice, gospođe Milke koja je u trenutku kada je briljirala kao njegov model imala 79 godina.

15.09.2022., Zagreb - U foajeu koncertne dvorane Vatroslav Lisinski casopis Story je predstavio ekskluzivnu modnu reviju; Robert Sever – jubilarnih 20 godina modnog stvaralastva. Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Poručio je Sever tako da moda nije samo za mlade i vitke žene, već da ona donosi veselje, samopouzdanje i osjećaj zadovoljstva baš svima. I to je jedan od razloga zbog kojeg je žiri Modnu nagradu Ana Lendvaj dodijelio baš njemu, a on kaže: „To je najvažnija nagrada, jer Ana je uvijek bila uz kvalitetu“.

Opširnije pogledajte u razgovoru kojeg smo snimili na uručenju nagrade:

Žena kaže da bi vlasnici pasa trebali imati povlastice kao i roditelji: "Zašto oni mogu raditi fleksibilno, a ja ne?"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije