Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sretan Uskrs!

Dobrodošli u proljetno gnijezdo

easter (1)
Foto: Arhiva VL
1/11
07.04.2012.
u 08:00

Jaja, gnijezda i zečevi nisu u dizajnu interijera \"rezervirani\" samo za ovo doba godine, no upravo sada najbolje se uklapaju u blagdanski ugođaj

Stolica Ovalia Egg Chair dizajnera Henrika Thor-Larsena nezaboravan je dizajnerski klasik, a njezina popularnost ne jenjava još od 1968. godine, kad je prvi put predstavljena na Skandinavskom sajmu namještaja.

I mnogi drugi dizajneri okušali su se u kreiranju “jajolikih” sjedalica, a Marcel Wanders za Moooi je osmislio luksuzne porculanske vaze Egg i Delft Blue bogato ukrašene jajima na neočekivane načine, baš kako to “pomaknuti” i moderni brend Moooi voli.

Među dizajnerskim “pisanicama” ima i prekrasno jednostavnih kreacija kao što je stalak za novine Ovo, djelo Frédérica Verdysa za Branex Design. Veliko “jaje” od fiberglasa na vrhu i u sredini otvoreno je tako da se lako savitljive novine mogu umetnuti na više načina.

Osobito su zabavni dizajnerski zečevi, a veselu ekipu predvode stolić Pan Pan i fotelja Bunny.

Stolnu ploču Pan Pana dizajnerica Barbara Kuehne-Thompson ukrasila je simpatičnim zečićem, a teško je odoljeti i bucmastom naslonjaču Bunnyju sa zečjim “ušima”. Dizajneri Aleksej Iskos i Boris Berlin njegove su meke i voluminozne forme još više istaknuli zategnutom vrpcom.

Među “gnijezdima” se ističe Nest, djelo dizajnerice Nine Bruun koja je udobno proljetno gnijezdo “isplela” od traka izrezanih od brezovine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije