Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Druga večer Dreft Fashion Weeka Zagreb donijela je čak 11 revija, ali nisu sve ispunile obećanje da će nam dati modnu poduku

Dobra gostovanja i gole guze na drugom danu Fashion Weeka

fashion week
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/6
28.11.2009.
u 14:05

Obećanje ekipe aktualnog Dreft Fashion Weeka Zagreb da će svaka revija biti, mala škola dizajna, nije se ispunilo druge večeri, kad je u Balonu Boćarskoga doma pokazano čak 11 revija!

Obećanje ekipe aktualnog Dreft Fashion Weeka Zagreb da će svaka revija biti, mala škola dizajna, nije se ispunilo druge večeri, kad je u Balonu Boćarskoga doma pokazano čak 11 revija! No, poduke je ipak bilo. Nakon prve večeri, u kojoj je bilo više poduke o tome kako ne treba kreirati modu, druga je večer ispunila obećanja o modnoj školici.

Sjajna Ana Kujundžić

Učitelj broj jedan bio je britanski dizajner Louis de Gama čiju modu znamo s londonskoga Fashion Weeka i s prijašnjih gostovanja u Zagrebu. De Gama uvijek raznježi žensku modnu dušu nježnim djevojački krhkim haljinama koje se u drugom poglavlju kolekcije erotiziraju i pretvaraju u pravu žensku modu jake zavodničke snage.

De Gama u svom uvodnom retro poglavlju lahoraste tkanine spaja s čipkastim "tabletićima" i uzorcima antikvarne vrijednosti. Poduku o tome kako se takva čipka dobro uklapa u dizajn haljine dao je time našoj Ivančici Pahor, koja je prve večeri pokazala "božesačuvaj kolekciju" punu ukrasnih tabletića kojekako nakvačenih na haljine iz svoje kolekcije. U oskudici autentičnih modnih ideja pravi je dobitak bila kolekcija Ane Kujundžić. Majstorica strpljivog kolažiranja i teksturiranja tkanina nebrojenim sićušnim djelićima tkanina i ready made elemenata, ta je splitska dizajnerica iznova pokazala koliko su rijetki pravi stvaratelji (i) na području mode.  

Najkraći modeli Chi-Chi

Konfekcija Mona iz Beograda s dućanom u Zagrebu izgurala je na scenu gotovo sve što ima na repertoaru. Da su smirili prikazivačku strast, izmučena bi publika uživala u odličnim modelima od kože i seriji bijelih ogrtača s dekonstrukcijskim elementima. I Nina Šklempe zeznula je stvar prikazavši svoje otkvačene "vjenčanice" s ozbiljnim stylingom. Tek na kraju odvažila se na šašave crvene starke uz bijelu krinolinu od tila. Najkraću modu dosad na našim pistama vidjeli smo kod Madomiselle CHi-Chi iz Njemačke. Tu su guze virile na sve strane, što je spasilo – osrednji dizajn!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije