Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vi pitate

Do popusta za oštećeni proizvod tek uz uspješno cjenkanje

cipele
17.03.2011.
u 11:31

Budući da tenisice stoje oko 600 kuna, čitateljica smatra kako je popust od 10 posto beznačajan te pita koliki bi trebao biti jer je riječ o oštećenoj robi

Pitanje: Naša čitateljica poželjela je kupiti moderne tenisice u jednoj popularnoj trgovini u središtu Zagreba. No, kad joj je prodavač donio da ih proba, upozorio ju je da jedna metalna alkica za vezice nedostaje te joj ponudio popust od 10 posto. Budući da tenisice stoje oko 600 kuna, čitateljica smatra kako je taj popust beznačajan te pita koliki bi trebao biti jer je riječ o oštećenoj robi i jesu li je trebali posebno deklarirati kao takvu te staviti na akciju.

Odgovor: Na žalost, za razliku od inozemstva, u kojem se u ovakvim slučajevima cijene oštećene robe spuštaju i do 70 posto, u nas to još nije običaj, objašnjava Tomislav Lončar iz Hrvatske udruge za zaštitu potrošača. Ako je proizvod doista oštećen, trebao je biti posebno izložen, no ako je oštećenje uočeno tek u trenutku isprobavanja, može mu se oprostiti.  Deset posto popusta njegova je ponuda, a čitateljica je trebala tražiti više i jasno izreći svoju ponudu. Na žalost, u ovakvim slučajevima nema pravila, već je sve u umješnosti pregovaranja i cjenkanju o iznosu koji su voljni platiti. Kad bi se češće pregovaralo, i trgovci bi s vremenom popustili i postali fleksibilniji. Dakle, vjerovali ili ne, u takvim situacijama, cjenkajte se!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije