Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Seksualna sloboda

Djevojke spavaju sa šest muškaraca do svoje 24.

Djevojke piju pivu
Reuters
16.03.2010.
u 11:54

Majka današnje djevojke u istoj je dobi 80-ih godina prošlog stoljeća imala 3,72 partnera, dok je njena baka u ludim šezdesetima spavala u prosjeku sa 1,67 muškaraca.

Današnje djevojke spavale su s tri puta više muškaraca od žena iste dobi koje su odrastale u doba slobodne ljubavi 1960-ih. Do svoje 24. godine, naime, suvremena je djevojka "isprobala" šest seksualnih partnera. Njena majka je osamdesetih godina prošlog stoljeća, dakle kad je bila u dobi u kojoj joj je kći danas, imala 3,72 partnera, dok je njena baka u ludim šezdesetima spavala u prosjeku s 1,67 muškaraca. Nova studija znanstvenika na Lloydspharmacyju provedena na 3000 žena tako sugerira da lude šezdesete i nisu bile desetljeće ljubavi kako se misli, piše Daily Express.

Devedesetih je taj prosjek iznosio 5,65 seksualnih partnera. Međutim, veća seksualna sloboda nosi i pojačane strahove od zdravstvenih rizika. Rak vrata maternice kod žena mlađih od 25 godina nije u padu posljednje desetljeće, što zdravstveni stručnjaci tumače većim brojem partnera. Kod žena starijih dobnih skupina, ta je stopa u znatnom je padu u navedenom razdoblju.

Farmaceuti promoviraju kampanju cijepljenja žena cjepivom protiv HPV-a (humani papiloma virus), spolno prenosive infekcije i glavnog uzročnika raka vrata maternice.

- Infekcije HPV-om vrlo su česte, posebno u mlađih ljudi. Ako ste spolno aktivni, cjepivo je jedan od najučinkovitijih načina za sprečavanje infekcije visokog rizika - kaže Klara Kerr iz Lloydspharmacyja.

Prethodno objavljeno kontroverzno istraživanje tvrdilo je kako je puno seksualnih partnera od vitalne važnosti za opstanak čovječanstva. Kazivalo je, naime, da promiskuitetna žena pomaže u zaustavljanju širenja hormona "sex-ratio distorzije" koji ubija kromosom Y u spermi.

Komentara 16

OB
-obrisani-
01:52 17.03.2010.

Kakve veze ima slika sa brojem sexualnih partnera. Slika bi stajala uz naslov \"Djevojke se odvaljuju teretnim pivama\".

MO
modovisisajteMaraschino
14:29 16.03.2010.

to vi samo mislite.... moja baba je govorila da nije istina da se današnja mladež više sexa nego kad je ona bila mlada.... samo je onda bilo više šuma i nije bilo interneta i novina da pišu gluposti

Avatar punkufer
punkufer
10:20 17.03.2010.

Kako koja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije