Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan osmijeha

Dječja bolnica u Klaićevoj dobila maskotu i besplatan wi-fi

Bolnica u Klaićevoj
Foto: Marko Lukunić/Pixsell, Igor Kralj/Pixsell
07.06.2017.
u 14:43

Kako bi pak djeca novom bolničkom "ljubimcu" mogla odabrati ime, ali i kako bi se obiteljima olakšala odvojenost koju donosi boravak u bolnici, tvrtka Recro donirala je Klaićevoj besplatnu bežičnu mrežu (wi-fi), koja je dostupna u cijeloj bolnici.

Kako bi mališanima koji se liječe u bolnici olakšali i uljepšali boravak na liječenju, u Dječjoj bolnici u Klaićevoj predstavili su u srijedu niz noviteta i aktivnosti koji se svakodnevno provode u toj ustanovi, u kojoj se godišnje hospitalizira 20.000, a kroz bolničke ambulatne prođe oko 200.000 djece.

"Dan osmijeha jedan je dan u kojem smo htjeli pokazati da bolnica nije samo mjesto patnje i boli, već da se, zahvaljujući divnom liječnicima i osoblju, postiže da smo puno češće bolnica veselih vijesti i osmijeha, a i ovakve akcije pomažu da one tužne vijesti budu ipak malo lakše", rekao je na konferenciji za novinare ravnatelj Klaićeve Zoran Bahtijarević.

 Jedna od novosti je i maskota Klinike za dječje bolesti Zagreb - vunasti mamut, koji je odabran za maskotu jer je početkom 20. stoljeća u obližnjoj Frankopanskoj ulici pronađena bedrena kost mamuta. Ime novoj maskoti moći će odabrati sama djeca, putem internetske stranice bolnice.

 Kako bi pak djeca novom bolničkom "ljubimcu" mogla odabrati ime, ali i kako bi se obiteljima olakšala odvojenost koju donosi boravak u bolnici, tvrtka Recro donirala je Klaićevoj besplatnu bežičnu mrežu (wi-fi), koja je dostupna u cijeloj bolnici.

 Klaićeva je jedina bolnica s Odjelom za podršku pacijentima, koju čine volonteri koji svakodnevno borave u bolnici radi olakšavanju boravka djeci i njihovim roditeljima. Otkad je 2016. osnovan Odjel, u Klaićevoj je održano više od 100 kreativno-edukativnih radionica za djecu, u suradnji s deset udruga čiji članovi tijekom cijelog tjedna uljepšavaju djeci boravak u bolnici, rečeno je.

 Po završetku konferencije za medije, u prostoru bolnice, kao i na Zavodu za dječju onkologiju i hematologiju u Ilici 197, prikazan je film "Anka Brazilijanka", režisera Dejana Aćimovića, a djeca su se mogla družiti i s glavnom junakinjom Ankom, odnosno glumicom Cvitom Viljac te Josipom Žurićem, koji u filmu glumi Malog Veda.

 Predstavljena je i  slikovnica "Kornjačica Rita", koja ulazi u bogatu riznicu bolničke "pokretne knjižnice", autora Gorana Čučkovića koji je donirao slikovnice nastale u sklopu projekta "Zmaj Anđelko pomaže djeci".

 Također, u Zavodu za dječju onkologiju i hematologiju, u Ilici predstavljena je knjiga "Nisam ti rekla" književnice Rosie Kugli, koja je osvojila nagradu "Grigor Vitez" za najbolji književni tekst za mlade, kao i knjiga "Priča o pobjedi", o proslavljenom plivaču Gordanu  Kožulju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije