Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
\"umaraju me\"

Djeca sve manje imaju živaca za baku i djeda

dijete
Photos.com
28.04.2012.
u 14:34

Djeci pažnju prilikom pričanja s bakom i djedom odvlače gadgeti, TV, video igrice...

Čak trećina djece priznala je da ne može slušati djeda i baku dok raspredaju o prošlosti, jer su im - dosadni! Tako bi priče koje idu s koljena na koljeno mogle zauvijek pasti u zaborav. Samo njih 18 posto priznalo je da se redovito trudi dobrovoljno družiti sa starijima, pokazalo je britansko istraživanje. 

Iako stariji mnogo puta znaju pričati vrlo zanimljive priče kao što je preživljavanje rata i slično, mnogi "malci" danas umiru od dosade slušajući o teškom životu s svojih predaka, a nemaju živaca ni slušati o starim zanatima i vještinama. Stručnjaci kažu da zbog toga djeca neće cijeniti doprinos prijašnjih generacija današnjem životu.

Srećom čak 68 posto roditelja prepoznaje važnost dijeljenja obiteljskih priča na mlađe jer je i to jedan od načina za izgradnju vlastitog identiteta, pa često vikende odluče provesti zajedno s djecom kod svojih roditelja. 

- S uključenim mobitelima i TV-om djeci se lako može omesti koncentracija - kazala je Liz Fraiser, obiteljski terapeut, a prenosi Daily Mail.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije