Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Dan na hrvatskima plažama najjeftiniji na Mediteranu

Najskuplji su suncobrani, ležaljke i sendviči na francuskim plažama, gdje će dva gosta dan na plaži platiti 40 eura, a u Hrvatskoj će ih ista ponuda stajati upola manje.
02. srpnja 2010. u 13:49 4 komentara 3 prikaza
Murter, slanica

Talijansko udruženje za zaštitu potrošača Codacons usporedilo je cijene dana provedenog na plaži u nekoliko mediteranskih i europskih turističkih zemalja, a kao mjerilo skupoće uzeli su cijene dviju ležaljki, suncobrana, dviju boca vode i dvaju sendviča. Pokazalo se da turisti najjeftinije prolaze u Hrvatskoj, a najskuplje u Francuskoj. Iako je cijena ležaljki, suncobrana, sokova i sendviča na našim plažama daleko od povoljne (u odnosu na konkurenciju) i za mnoge predstavlja luksuz, brojke pokazuju da smo jeftiniji od drugih europskih zemalja.

 Najviše cijene imaju Francuzi, tamo dan na plaži za dvoje stoji 40 eura, skupi su i Talijani, ondje će dvije osobe za spomenute troškove morati izdvojiti 35 eura. U Hrvatskoj isti paket u prosjeku stoji oko 20 eura. Inače, zanimljivo je da je na drugom mjestu po skupoći, iza Francuske, Njemačka sa 36,5 eura. U Grčkoj se za isti paket plaća 22, u Španjolskoj 24, a u Turskoj 25 eura po danu. No, ne treba zaboraviti da je u Grčkoj hrana jeftinija te da Turci goste privlače vrlo jeftinim all inclusive aranžmanima. Na većini hrvatskih plaža najam ležaljke stoji oko 25 kuna, a suncobrana 20.

KORUPCIJA U RH
U Otvorenom zaiskrilo između Grmoje i Keruma: Ma kome si ti platio gulaš u životu?
Priprema vozila za zimu
ZIMSKA NJEGA
Posvećujemo li svojim vozilima zimi dovoljno pažnje
  • bomba:

    U nas je luxus jeftiniji a hrana u marketima je skuplja nego u Nici.

  • 101lakeoswego:

    opet lazu, bolje reci zakaj nisu makaruni usporedili i tursku, gdje si za 100,000 eura kralj nad kraljevima, i mozes kupit 4 sobni stan sve po svud na moru jasno one nove, a za prenociste i polu ili pun pansion ... prikaži još! bolje i ne pricat, samo kaj nije zabadava u odnosu na hrvatsku, samo najte pozabit da je u cijenu uracunato sve pa i avion hehehehehehehe, makaruni po spagetarski hehehehehehe

  • veki_zg:

    koje licemjerje...vecernji je mjesec dana za redom pisao barem jedan clanak dnevno u kojem su uporno pljuvali po cijenama na hrvatskoj obali, turizmu, uslugama itd.... onak kao sladoled 25kn (mislim di su to nasli....XD) .....25kn je mozda banana split , ... prikaži još!, a ne kuglica sladoleda...