Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tajni znaci

Cvijeće izaziva sumnju da ste nevjerni, a bombonijera da lažete

blagdani
Arhiva Večernjeg lista
28.05.2011.
u 09:01

Darovi koji neće izazvati sumnju ljepšeg spola su kolači i poziv van na večeru, prenosi rezultate studije britanski Daily Mail

Ne postoji ljepša gesta nego darivati ženu cvijećem i time joj pokazati koliko je volite. No, muškarci bi ipak trebali razmisliti prije nego što opet obaspu ženu cvijećem, jer prema novim istraživanjima, mogla bi pomisliti da je - varate! Tri četvrtine žena priznale su u studiji kako postanu sumnjičave prema partneru kada im daruje cvijeće, prenosi Daily Mail. 

Dobiju li pak bombonijeru, mnoge žene posumnjaju da je muškarac lagao o nečemu, dok poziv na večeru znači da ima loše vijesti. Darovi koji ne izazivaju sumnju su slatkiši poput kolača ili poziv van na večeru. 

– Zabrinjavajuće je što smo toliko sumnjičavi i paranoični. Kada bismo češće darivali partnere, ne bi bilo toliko brige – istaknula je psihologinja hrane Christy Fergusson te napomenula da je kolač nevin dar. 

U studiji, u kojoj je sudjelovalo 1500 muškaraca i 1500 žena, otkrilo se i kako je vrijednost dara povezana s razinom sumnje, što nije loša vijest za budžet. 

– Možda ste imali najbolju namjeru, ali kupnja dara partneru može izazvati sumnju u neki grijeh – smatra Graeme Nash iz tvrtke Greggs the Bakers koja je provela istraživanje. 

Gotovo polovica muškaraca rekla je kako su prestali kupovati darove partnericama jer je kupnja vodila do paranoja, a četvrtina žena rekla je kako im je partner kupio dar nakon što je napravio nešto krivo. Inače, prosječan muškarac partnericu iznenadi u prosjeku s tri dara godišnje.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
09:12 28.05.2011.

Ovo je ziva istina sa cvijecem i bonbonjerama, zato ja takve poklone nisam davao a sto god sam dobio poklona od zena cuvam kao dragu uspomenu. Jednog dana kad poostarin imam namjeru da napravin dobro putovanje i na tom putovanju da se sjecam tih dobrih zena, naravno uz prodaju njihovih poklona, koje danas mogu dobro unovciti.Kada dih ponovo bio mlad isto bih radio kao prije.

Avatar Maxich
Maxich
09:42 28.05.2011.

ja nemam ništa portiv cvijeća i bombonijera, dapače :) a ti *ilicak* si očito muška sponzoruša. žene te darivaju, a ti im nebi ni cvijet poklonio :P

VE
velikazmija
18:56 28.05.2011.

dajte joj k. i mir u kući a ako nemaš briši dok si mlad--

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije