Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
talenti

Crno bijela rapsodija Manuela Maligeca

MANI (1)
Foto: Goran Matijašec
1/5
13.01.2013.
u 00:01

Dvadesetogodišnji Riječanin svoju priliku dobio je na natječaju Dreft New Generation, a njegova prva kolekcija Baptism oduševila je hrvatsku modnu sferu

Manuel Maligec rođen je 1992. godine u Rijeci, a odrastao u Krku gdje je završio i Opću gimnaziju. Ljubav prema modi i modnom dizajnu bila je očita još u ranom djetinjstvu stoga mu je modni dizajn kao studij bio jedini logičan izbor. Trenutno živi u Zagrebu i studira tekstilni i modni dizajn pri Tekstilno - tehnološkom fakultetu kojeg je upisao 2011. godine. Nakon prediplomskog studija želja mu je upisati diplomski studij u Londonu. Osim engleskoj tečno govori i talijanski jezik, što ga navodi da i o Milanu razmišlja kao opciji. U slobodno vrijeme vodi modni blog Fashion Imperative i proučava povijest dizajna, posebice modnog. 

 Kolekcija „Baptism“ njegova je prva kolekcija koju je kao pobjednik Dreft New Generation natječaja predstavio u sklopu ovosezonskog Dreft Fashion Weeka. Inspiraciju je pronašao u arhitekturi Ludwiga Mies van der Rohea, jednog od arhitekata Bauhausa. Jednostavnost, transparentnost materijala, strukturalni oblici, pročišćene linije te arhitektonski pristup oblikovanju odjevnih komada zaštitna su obilježja ove kolekcije. \"Less is more.“ Materijali koji su u većini korišteni u ovoj kolekciji jesu svila, meka i podatna koža, ali i ona kruta, lak koža. U kolekciji se je našla i haljina izrađena od 1200m kožne trake na koju je utrošeno 3 mjeseca rada. Kod definiranja cijena Manuel nije razmišljao o velikom profita. Cijene prate zahtjevnost izrade  i kvalitetu materijala potrebnih za izradu pojedinih komada.

Sve informacije vezane uz kolekciju možete pronaći na sljedećem linku: http://fashionimperative.blogspot.com/search/label/Mani

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije