Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Čokoladna čarolija u Opatiji

Festival čokolade
Foto: TZ grada Opatije
1/11
PR
Autor
PR članak
08.12.2013.
u 09:00

Festival čokolade, Opatija, 06. – 08.12.2013.

Opatija  dočekuje blagdane u intimnom, romantičnom raspoloženju. U prvom vikendu prosinca na red dolazi najslađa opatijska manifestacija koja predstavlja najbolje domaće i međunarodne čokoladne brendove, ali i male specijalizirane proizvođače originalnih slastica od čokolade.

Od 06. do 08. prosinca 2013., tijekom trodnevne gastronomske manifestacije Festival čokolade, stanovnici i gosti Opatije na brojnim će gradskim lokacijama, u hotelima i ugostiteljskim objektima moći kušati razne vrste čokolade, pića i slastice s čokoladom te vidjeti kako se spravljaju jela od čokolade. Centralno događanje manifestacije odvijati će se na Maloj Ljetnoj pozornici gdje će  će svoje proizvode nuditi vrhunski hrvatski i inozemni proizvođači čokolade, no atraktivni programi poput radionica, predavanja, degustacija, koncerata i izložbi vezanih uz čokoladu održavati će se u svim opatijskim hotelima i restoranima, ali i umjetničkim galerijama, izložbenim paviljonima, te muzejskim i školskim prostorima. U sklopu Festivala čokolade održavati će se uz bogati program za odrasle i brojni programi za najmlađe.

Na ovogodišnjoj manifestaciji sudjeluje "Barry Callebaut", najveći svjetski proizvođač čokolade čiji će ambasador čokolade Moreno Debartoli čokoladom začarati Umjetnički paviljon Juraj Šporer. Barry Callebaut  je vodeća kompanija u svijetu u području inovacija za proizvode od kakaa i čokolade, a neke od tih inovacija predstaviti će po prvi puta i u Hrvatskoj na Festivalu čokolade u Opatiji. Posjetitelje tako očekuju radionice, prezentacije i degustacije maštovitih kreacija čokoladnog ambasadora.
U petak, 06. prosinca 2013. na opatijski Festival čokolade dolazi Sv. Nikola koji će sve okupljene mališane darivati slatkišima.

U večernjim satima na red dolazi poslastica za sva osjetila u prekrasnom ambijentu opatijske Operette završni koncert ovogodšnjeg izdanja Festivala Kvarner pod motom „Pure Chocolate“ očarati će posjetitelje spojem klasične glazbe i vrhunske čokolade Zotter iz Austrije.

Vila Angiolina, uz brojne programe za najmlađe, ugostiti će u subotu, 07. prosinca, i „Opatijski paradoks“, jedinstveno događanje u kojemu se sljubljuju okusi raznih vrsta čokolade i kvalitetnih vina iz regije. Tradicionalno, u subotu točno u podne u kavani Imperial slijedi svečano rezanje velike „Remisens“ čokoladne torte koju će pripremiti vrhunski slastičari.
Posjetitelji Festivala čokolade uz velik broj choco događanja mogu uživati i u ponudi wellness programa baziranih na čokoladi, a oni kojima samo jedan dan čokolade nije dovoljan mogu odabrati jedan od brojnih choco aranžmana opatijskih hotela.

„Festival čokolade“ sastavni je dio projekta „Zima u Opatiji“ koji započinje Ledenom čarolijom i Božićnim sajmom na Ljetnoj pozornici. Posebna atrakcija je klizalište koje će od 01. prosinca 2013. biti postavljeno na Ljetnoj pozornici, koja se kao čarolijom pretvara u zimsku pozornicu. Ledena čarolija u prosincu i siječnju Ljetnu pozornicu u Opatiji pretvara u mali zimski centar u kojem je duh božićnog i novogodišnjeg razdoblja vjerno dočaran na samo nekoliko koraka od mora. Neizostavni dio opatijske zimske priče je i Božićni sajam, organiziran oko klizališta, gdje se u rustikalnim drvenim kućicama, uz miris cimeta i klinčića te zvuk božićnih pjesama mogu kušati kuhano vino, kobasice, fritule i topla čokolada ili kupiti prigodni suvenir i poklon koji će svoje mjesto pronaći pod jelkom na božićno jutro. Uz božićnu glazbu u okruženju okićenih jelki i drvenih kućica u kojima se prodaju prigodni suveniri, klizanje na korak od mora jedinstven je doživljaj koji će svi koji su ga isprobali zacijelo poželjeti ponoviti i dogodine.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?