Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zamke

Čistite li se sokovima, pripazite da ne dobijete na težini

sokovi
Arhiva Vl-a
27.05.2012.
u 12:40

Nabavili ste novi blender i nasuvremenije cjedilo za agrume i od ponedjeljka krećete u dotjerivanje linije...No kako ne se ne biste nakon tjedan dana našli s viškom kilograma, pročitajte ove savjete...

 

Bilo da sokovima provodite proljetno čišćenje organizma, pokušavate pročistiti lice od akni i prištića ili želite skinuti koji kilogram naučite kako u tjedan dana, koliko  bi trebalo najdulje trajati čišćenje, ne dobiti na težini.

Teško je mjeriti tekuće kalorije. Budući da su sve kalorije tekuće, ako ne paziti možete unijeti povećan broj kalorija. Pola litre svježe cijeđenog soka može sadržavati od 100 do 300 kalorija, ovisno o tome koliko šećera stavite, zato se držite plana koji ste si zacrtali. 

Usporavanje metabolizma. Tipično čišćenje metabolizma traje od tri do sedam dana. Dnevno popijete između litre i dvije svježih sokova od voća i povrća, no ako organizam u tom vremenu ne dobiva sve potrebne nurijente, a u njega njega unosite manjak kalorija, može se zbuniti. Usporit će rad, što vam može otežati gubljenje težine u budućnosti. Voćni sokovi bazirani su na voćnom šećeru, stoga pripazite da retjerano ne utječu na razine inzulina već ih kombinirajte zajedno sa sokovima od povrća.

Manje vježbe. Ako unosite manje kalorija nego obično to vas može nagnati da budete manje aktivni. Jedan je razloga može biti manjak energije i slabost organizma, no za vašu lijenost nema opravdanja. Manje vježbe znači i manje potrošenih kalorija.

Osjećaj uskraćivanja. Preživljavanje na soku od kruške i celera prvi će vam dan dati elana jer će vam biti zanimljivo promatrati reakcije organizma. No mogli biste ubrzo početi žudjeti za prženim krumpirićima ili čokoladom. Ponekad osjećaj uskraćivanja može postati tako jak da nakon što ste očistili organizam prvo što ćete napraviti je smazati cijelu pizzu. No imajte na umu da je konzumiranje prevelike količine kalorija u jendom obroku koju ste vjerojatno rasporedili u tri manja prije nego ste krenuli na čišćenje, može natjerati organizam da cijeli obrok spremi na strateška mjesta u roku od nekoliko sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije