Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Cink za podršku metabolizmu

probalanas
PR
Autor
PR članak
27.07.2017.
u 18:45

Cink pridonosi normalnom kiselinsko-baznom metabolizmu, a ima još niz drugih uloga, kaže Sandra Krstev Barać, mag.nutr.

PharmaS PROBalans dodatak za prehranu za ravnotežu probave i metabolizma između ostalog sadržava cink, esencijalni mineral prisutan u svim organima i tkivima, kao i tjelesnim tekućinama. Cink pridonosi normalnom kiselinsko-baznom metabolizmu, a ima još niz drugih uloga, kaže Sandra Krstev Barać, mag.nutr.

Simptomi nedostatka

„Nedostatak ovog vrijednog minerala nosi sa sobom oslabljen imunitet i česte infekcije. Gubitak teka, slab rast i razvoj u djece posljedica su nedostatka cinka, kao i gubitak kose, slabije kognitivne sposobnosti, otežano cijeljenje rana. Probavni sustav, optimalna probava hrane kao i apsorpcija nutrijenata također bivaju pogođeni.“, Sandra Krstev Barać, mag.nutr. te dodaje kako je zanimljivo da je cink važan i za osjet okusa budući da čini dio proteina čiji je zadatak raspoznavanje okusa. Zbog poveznice između cinka i osjeta okusa, oslabljeni osjet okusa i mirisa čest su simptom nedostatka ovog minerala.

Foto: Promo

PharmaS PROBalans, uz cink, sadrži još niz sastojaka koje nema niti jedan proizvod u kategoriji - tu su bakterije mliječne kiseline , vitamin B6 te prirodni sastojci apigenin i ekstrakt lista paprene metvice.

Želite prijaviti greške?