Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od rođenja

Je li skuplje odijevati dječaka ili djevojčicu? Evo odgovora...

bebe
Foto: pixabay
1/2
06.03.2018.
u 10:32

Dvije trećine roditelja primijetilo je razliku u cijenama u odnosu na proizvode za djevojčice ili dječake, a ta razlika uočava se na proizvodima za djecu već od prve godine života.

Da pitate većinu roditelja, vjerojatno bi  vam odgovorili kako bi svojoj djeci priuštili – sve! Ipak, novopečeni roditelji troše znatno više novca na opremu i odjeću za bebe nego što je to zaista potrebno. Ne treba to osuditi, samo jednom prvi put postajemo roditelji i tu svoju ulogu želimo odraditi savršeno. Majke djevojčica vjerojatno će svoje bebe odijevati u razne modne kombinacije s dodacima mašnica, tila, raznih printeva i sl., a za dječake "rezervirane su frajerske" kombinacije.

Bilo kako bilo, riječ je o mogućnostima i ukusima roditelja. Koliko će platiti roditelji za sličan odjevni predmet za dječaka ili djevojčicu, istražili su na portalu za  roditelje ChannelMum.com. Uvidom u cijene, utvrđeno je da su odjeća i igračke za djevojčice skuplje u usporedbi s onima za dječake. 

Dvije trećine roditelja primijetilo je razliku u cijenama u odnosu na proizvode za djevojčice ili dječake, a ta razlika uočava se na proizvodima za djecu već od prve godine života.

Istraživanje je pokazalo da je, primjerice, jakna za djevojčice starosti šest godina skuplja i do tridesetak kuna u istoj trgovini u odnosu na jaknu za dječake iste dobi. Donje rublje, primjerice gaćice, za djevojčice su u prosjeku i dvostruko skuplje nego za dječake. Ipak, neke su stvari jeftinije za djevojčice, poput cipelica i jeansa, primjerice. 

Čak 85 posto roditelja smatra kako za djevojčicu moraju izdvajati više novca nego za dječake, a osim razlike u cijeni za određene odjevne predmete, djevojčicama se kupuju i razni modni dodaci, ukrasi za kosu, kopčice, trakice i sl. 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
10:43 06.03.2018.

Kako možeš opće usporedjivati odjeću za cure i dečke.Pidjame,donje rublje ako kupuješ u istoj trgovini potpuno je ista cijena nema razlike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije