Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Chatanje ili varanje? Znate li prepoznati znakove prevare?

Važno je da imate stvaran dokaz, ne samo pretpostavku. Dobra priprema podrazumijeva emocionalnu pripremu kako bi mogli što lakše podnijeti istinu
29. travnja 2012. u 15:38 3 komentara 6148 prikaza
depresija1_nnn_ned_200610
Foto: arhiva

- Ako mislite da vas partner vara učestalim dopisivanjem sa svojim novim "frendom" ovo su neki znakovi koji vam mogu pomoći boljem prepoznavanju seksualnog "prijestupnika", objašnjava Sheri Meyers, obiteljska i seksualna terapeutkinja i autorica knjige "Chatting or Cheating" (Chatanje ili varanje):

 - Ako se vaš partner odjednom počinje povlačiti iz normalnih aktivnosti i izbjegava provoditi vrijeme s vama

 - Partner učestalo dobiva (ili šalje) poruke u svako doba dana od prijatelja kojeg vi ne poznajete

 - Parter se često povlači u drugu sobu kako bi razgovarao na telefon,a kad ga/ju upitate tko je to bio, kaže "nitko", "posao", "krivi broj" ili "zato pitaš"?

 - Vaš partner postaje misteriozan kad je u pitanju trošenje novca i vlastito vrijeme

 - Partner nastoji izgledati privlačno kad god izađe iz kuće, a to uključuje mijenjanje načina odijevanja, gubljenje na težini...

 - Vaš je partner ponekad strastven a ponekad hladan dok vodi ljubav s vama...

 Što napraviti ako posumnjate u partnerovu vjernost?

- Važno je da imate stvaran dokaz, ne samo pretpostavku. Dobra priprema podrazumijeva emocionalnu pripremu kako bi mogli što lakše podnijeti istinu. Zakažite vrijeme i mjesto za raspravu. Imajte na pameti da će "prijestupnik" često nijekati ili lagati. Budite spremni na potkapanje vaših tvrdnji, obrambeni stav, bijeg, negiranje. Ipak znajte da te reakcije dolaze iz straha. Biti više razgovorljiv, nego ratoboran omogućit će vašem partneru da se osjeća dovoljno sigurnim kako bi "olakšao dušu", savjetuje Meyers. 

Ako ste vi ta osoba koja je prevarena, morate biti svjesni da će trebati puno vremena da vaše srce zacijeli, da oprostite prevaru i ponovno otvorite srce, pa i nekoj drugoj osobi.

- U tome vam može pomoći sadašnji partner jer je tako lakše suočiti se sa slabošću i promijeniti emocionalno okruženje između vas. Usmjerite svoju pažnju prema jačanju vaše veze. I pokušajte ponavljati ove riječi: "Volim te" , "važan/važna si mi", "želim samo tebe" - zaključuje Meyers.

ANALIZA
Može li se scenarij SDP-a i Možemo! ponoviti na desnici? Evo što kažu analitičari
HUO
SAMO NA VEČERNJI TV-U OD 13 SATI
Doznajte kako se možete osigurati i financijski zaštititi od privatnih i poslovnih rizika
  • virtuozo:

    Prilika cini lopova. Nikada kao danas toliko lako čovjek može izigrat partnera. Iskušenja doslovno vrebaju na svakom koraku te je dovoljan samo jedan klik za upropastit si obitelj i život

  • boston:

    Ja sam uvezan na fejsu sa ujnom iz Italije, sestricnom iz Njemacke, jos jednom iz Spanjolske, braticem iz Zagreba i jos jednim iz Njemacke. Redovno izmjenjamo slike, vidimo kako se zivi, i njegujemo kontakt koji nam je internet omogucio. Danasnja ... prikaži još! tehnologija samo izmjenjuje ono sto smo prije cinili u stvarnosti. Par rijeci izmjenjenih u pekarnici, osmjeh na stubistu, i pauza sa kolegom/kolegicom s posla. Prilika je bilo milijun i prije, ima ih i sada. No, imamo i dostatno prilika za ubit nekoga, pa to ipak necinimo. Tko zeli, varat ce sa ili bez interneta...

  • istima:

    Hm...... što je veća prevara : kad se napalim na susjedu tako da me trnci prođu kad se samo pozdravimo....... ili kad ševim jednu drugu, tek onako reda radi ....? :)