Ćevapi su vam gumeni i suhi? Dva majstora za roštilj znaju kako to izbjeći!
Puno je situacija u životu kad morate preuzeti odgovornost, ali jedna od stresnijih je priprema roštilja za ekipu. Ako sve ispadne dobro o tome će se pričati nekoliko dana, ali isporučite li loše meso – ući ćete u legendu! Da se to ne bi dogodilo, evo nekoliko vrijednih savjeta.
Komentari 13
Sad znamo kakvi su leskovački ćevapi a sutra o banjalučkim i prekosutra o sarajevskim
Nikad meni čevapi nisu ispali loši, a pogotovo na roštilju. I bez ovih savjeta. Indirektno roštiljaj i na kraju vrlo kratko direktno iznad žara. I to je to. Naravno, u mljeveno meso idu začini po ukusu, a ja volim samo sol, papar i češnjak, a umjesto junetine draže mi je svinjsko meso ili mješavina i jednog i drugog.
Meso a ne soja, junetina a ne + malo svinjetine, samo sol a ne prašak za pecivo. E to onda košta a zarada je manja.
Junetina, nešto malo jagnjetine, sol, biber, bjeli luk i soda bikarbona. A onda zasuči rukave i udri "dok se meso ne uznoji". Komičine su tajne svakog majstora a i mi smo probirljivi, ćevap koji se tebi sviđa nemora se svidjeti meni.
Najbolje ćevape u životu jeo sam u jednom restoranu u - Kairu.
Velika tajna o čevapima , mljeveno meso plus začini po ukusu i više puta izmiješati
Kosta je objasnio pricip pripreme mase za cevape a nije naveo ni koliki je procenat odredjenih dijelova juneceg mesa vrat ,plecka i flam sto je osnova za dobar cevap a naravno nema tu drugih sastojaka .Tako da nema od recepta ni 2%.
U nas se kaze cevapcici, a cevapi su na Balkanu.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Ugostitelji plaćaju tisuće Eura za pravi recept za ćevape, a ovaj Kosta vam dao recept onako kao za prijatelje, malo morgen.