Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pripazite

Četvrtini žena neugodno je zbog izljeva nježnosti u javnosti

šetnja (1)
Goran Stanzl/PIXSELL
14.02.2013.
u 11:20

Samo da znate, dvije trećine žena izjavilo je da Valentinovo nije poseban dan i da se prema partneru neće ponašati ništa drukčije nego obično..

Svakoj četvrtoj ženi neugodno je ako ju netko zagrli u javnosti, pa i kad ih partner drži za ruku, a jedna od deset spremna je zbog izljeva nežnosti pred očima javnosti - raskinuti vezu.

Da je nježnosti i maženju mjesto negdje drugdje dokazuje i informacija da se 28 posto osoba osjeća neugodno i kad gleda druge da iskazuju nježnosti u javnosti.

Raznorazni razlozi

Znanstvenici objašnjavaju da dodiri u javnosti imaju više značenja. Jedno je samo prirodna želja da dodaknete svog partnera odnosno osobu s kojom ste bliski i koja vas razumije, neki se grle jer se u mnoštu tako osjećaju sigurnije, dok treći mogu dodirivati partnera/partnericu drugima stavljajući na znanje - \"on/a je moja\".

Ljubljenje i maženje u javnosti može ocrtavati još nešto - nesigurnost. Naime, psiholozi objašnjavaju da potreba za pružanjem dodira pred drugima nadomješta dodire koje ne dajete ili primate dok ste sami. Drugim riječima, \"glumatanje\" pred drugima ukazuje na nedostatak intimnosti, dubine i povjerenja u vašem odnosu.

A Valentinovo?

Žene su u istraživanju izjavile da im je Dan zaljubljenih isti kao i svaki drugi.

- Mislim da je to zato što cijelu godinu pokazuju drugoj strani koliko im znači, pa se sam Dan zaljubljenih ne razlikuje od ostalih. Razlog za to može biti i cinizam povezan s komercijalizacijom Valentinova - rekla je stručnjakinja za veze, Tracey Cox.  

 

Neprihvatljivi načini iskazivanja pažnje u javnosti:

1. \"Istraživanje\" područja spolnih organa

2. Francuski poljubac

3. Dodirivanje stražnjice

4. Maženje

5. Poljubac u usta

6. Držanje ruke oko partnerovog ramena

7. Držanje ruke oko partnerovog struka

8. Držanje ruku pod ruku

9. Poljubac u obraz

10. Držanje za ruke.

 

Najgora mjesta za iskazivanje osjećaja:

1. Posao

2. Sportska dvorana

3. Bazen

4. Javni prijevoz

5. Autobusna ili željeznička stanica

6. Ulica ili plaža

7. Caffe bar

8. Tulum

9. Praznici

10. Noćni klub.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije