Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jednostavna metoda

Četke za kosu pune su prljavštine i trebalo bi ih čistiti jednom tjedno - frizeri otkrivaju kako

Shutterstock
28.12.2020.
u 16:28

Postoji jedna vrlo jednostavna metoda koja će ukloniti prljavštinu, a preporučuju ju frizeri.

Neki misle da nije potrebno, a neki zaboravljaju obaviti taj posao, ali baš kao što redovito brišete prašinu, mijenjate posteljinu ili perete kadu, trebali biste čistiti četke za kosu. Osim što sadrže puno bakterija i prašine, nakupljenim dlakama na četkama nećete moći napraviti dobru frizuru.

Postoji jedna vrlo jednostavna metoda koja će ukloniti prljavštinu, a preporučuju ju frizeri.

Prvi korak je uklanjanje dlaka. Možete to napraviti rukom, a možete uzeti i tanki češalj i provlačiti ga kroz iglice na četki kako bi još bolje maknuli svu kosu. Uzmite antibakterijski sapun, isperite četku pod vodom i nastavite izvalčiti prljavštinu češljem. Morate biti nježni kako ne biste uništili četku, ali i dovoljno uporni da sve uklonite.

Pitali smo ljude čemu se vesele u 2021. godini, a većinom su odgovori vezani za koronu:

Još jednom dobro isperite i ručnikom skupite višak vode. Stavite četku na čisti, suhi ručnik i na prozračno mjesto da se do kraja osuši. Važno je samo da nikada ne namačete četke u dubokoj vodi, upozorava Michael Bowman, frizer iz Rob Peetooma u Brooklynu.

Na pitanje koliko često četku treba čistiti, frizeri jednoglasno odgovaraju - dlake treba pokupiti nakon svakog korištenja, a čišćenje vodom i sapunom dovoljno je jednom tjedno, prenosi MBG.

"Dlaku treba ukloniti s četke nakon svake upotrebe, radi lakšeg čišćenja kasnije", kaže Bowman. "To zaista ne bi trebao biti problem i oduzima svega nekoliko sekundi vremena."

Genijalan način da sami lako očistite sjedala u autu:

1/7

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije