Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
leglo bakterija

Često zaboravljate očistiti otirač na ulazu? Evo zašto je to važno i kako to pravilno napraviti

shutterstock
20.08.2023.
u 07:01

Otirači od vlakana i tkanine, bilo prirodni ili sintetički, mogu se staviti u perilicu na centrifugu, ovisno o tome što piše na naljepnici na vašem otiraču.

Koliko god bili pažljivi u održavanju svog doma čistim, postoje određena područja na koja možete lako zaboraviti, uključujući vaš otirač. Tijekom cijele godine naši se otirači prljaju, a ipak rijetko razmišljamo o tome koliko bi prljavštine moglo biti nakupljeno. Ako nikada niste ni razmišljali o čišćenju otirača, niste jedini, ali možda biste trebali ponovno razmisliti. Ne samo da prljavi otirač može rezultirati prljavim domom, već može dovesti i do unošenja štetnih klica i virusa, izlažući vašu obitelj riziku od bolesti. Imajući to na umu, stručnjak za čišćenje Richard O’Connor za Mirror je otkrio nekoliko savjeta o tome kako očistiti otirač. 

Dobro ga protresite: Richard savjetuje da jednom tjedno otresete svoj otirač, kako biste bili sigurni da se ništa ne unosi u kuću. Osim toga, Richard poziva da se otirači dobro očiste jednom mjesečno, a metode se razlikuju ovisno o vrsti otirača koji imate.

VEZANI ČLANCI: 

Stavite ga u perilicu: Otirači od vlakana i tkanine, bilo prirodni ili sintetički, mogu se staviti u perilicu na centrifugu, ovisno o tome što piše na naljepnici na vašem otiraču. Ako to nije opcija, možete otirač posuti sodom bikarbonom, ostaviti da odstoji oko sat vremena prije nego što ga usišete i obrišete vlažnom krpom.

Čišćenje gumenih otirača: Gumeni otirači ne bi se trebali stavljati u perilicu rublja, ali ljubitelji čišćenja umjesto toga mogu koristiti krpu ili četku za ribanje u kombinaciji s nekom tekućinom za pranje posuđa i vrućom vodom. Richard savjetuje da otirač stavite u sudoper, da ga izribate sredstvom za pranje posuđa i vodom prije nego što ga jednostavno isperete i osušite kuhinjskom krpom.

VEZANI ČLANCI: 

Za vlasnike kućnih ljubimaca: Pseće i mačje krzno prečesto može završiti zapetljano u čekinjama vašeg otirača, pa Richard predlaže da povučete stopala po otiraču dok nosite tenisice ili cipele s gumenim potplatom prije nego što uđete, otpuštajući sve dlake koje bi se tamo mogle uhvatiti.

Nemojte zauvijek držati isti otirač: Stručnjak za čišćenje predlaže ulaganje u novi otirač svake dvije ili tri godine, ovisno o tome kroz koliko se vaš otirač svakodnevno troši.

Daske za rezanje, daljinski upravljač...Ove stvari u kućanstvu prljavije su od - toaleta!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije