Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
što voli, a što ne voli

Celulit je ružan, ali i opasan! Objavite mu rat na svim frontama

guza
Foto: Shutterstock
26.05.2014.
u 11:12

Ako se želite riješiti celulita, morate izbaciti alkohol, sol, čips i dnevno piti dovoljno tekućine, prvenstveno vodu.

C kao celulit. Ružne li riječi, a još ružnije pojave.

No, na Anti Ageing kongresu u Monte Carlu, donesen je zaključak da celulit nije samo ružan već i opasan pa borbu s narančinom korom treba shvatiti ozbiljno. Iako se na prvu može činiti kako je celulit pojava i bolest novijeg doba, nije loše spomenuti da je riječ koju nećemo previše puta ponavljati prvi put upotrijebljena prije gotovo stotinu godina – 1920.!

A za raširenu upotrebu kriv je modni magazin Vogue. No, dok se na sjajnim stranicama magazina gotovo bez iznimke ne može vidjeti ni traga narančinoj kori, u stvarnom svijetu rijetke su sretnice pošteđene celulita. Objavite mu stoga ovog proljeća rat!

Bit će teško i mukotrpno, no utješna je vijest da ima lijeka.

Borba na svim frontama

Borba protiv celulita mora se voditi na svim frontama, a počinje s prehranom.

– Zdrava prehrana je obavezna. Ako se želite riješiti celulita, morate izbaciti alkohol, sol, čips i dnevno piti dovoljno tekućine, prvenstveno vodu. Na gazirana pića i ostale zaslađene napitke zaboravite – savjetuje kozmetologinja Martina Pužar-Zebić dodajući kako kretanje mora postati način života.

Foto: screenshot/facebook

Oslobodite se i toksina iz, primjerice, konzervirane hrane, a trebali biste se ostaviti i cigareta te dodati biljne čajeve. Prehrana bi trebala biti bogata voćem i povrćem jarkih boja jer je ono puno antioksidansa. Znači, opskrbite se bobičastim voćem, đumbirom, cimetom, lanenim uljem, češnjakom, a smanjite unos ugljikohidrata.

Celulit se može sanirati kod kuće i u kozmetičkim salonima, a za najbolji učinak preporučuje se kombinacija.

– Jedan od najboljih tretmana za problematiku kože i rješavanje celulita je Intraderma u kombinaciji s Virtualnom Messodermom. Intraderma je odličan aparat za učvršćivanje kože i najpametniji od svih aparata ikad jer njime rješavamo korijen problema, a ne simptom – kaže Pužar-Zebić dodajući kako se toplinom prodire do zadnjih slojeva kože gdje su prirodno smješteni kolagen i elastin.

Toplina utječe na njihovo skupljanje, uslijed čega dolazi do prirodnog zatezanja kože. Potrebno je 5 do 8 tretmana, a na tretman se dolazi jednom tjedno.

Odlične rezultate daje i aparativna virtualna messoderma. To je revolucionarna nekirurška metoda kojom se visoka koncentracija pročišćenih aktivnih sastojaka uvodi u središnji dio kože, mezoderm, bez upotrebe igala. Tretman je bezbolan i s trenutačnim i dugotrajnim učinkom. Učinkovita je i anticelulitna masaža s kisikom, ozonom, l-carnitinom i derivatom soje.

Dr. Dinko Kaliterna ističe pak tretmane Med2Contouri Venus Freez, a pomoći će i anticelulitna masaža. Pri kupnji kremica za njegu kod kuće birajte proizvode s kofeinom, L-carnitineom, citrusima i đumbirom.

>>Više celulita znači više upale u tijelu koja potiče razvoj tumora i raka

>>5 koraka za uspješnu borbu s celulitom: Za glatku guzu do ljeta

Komentara 1

HA
halki
20:51 26.05.2014.

Ja volim celulit!!!!))))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije