Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije bezazleno

Čak i male količine alkohola učinit će da su nam druge osobe privlačnije

Noćni izlazak
Foto: Thinkstock
1/2
13.05.2014.
u 08:27

Istraživači su sudionike podijelili u dvije skupine, jedna koja je dobila alkoholna pića, a druga testna, dobila je bezalkoholna pića

Čuli smo više puta da će nam osobe u našoj blizini biti privlačnije i atraktivnije nakon nekoliko pića.

Istraživači iz TARG-a (Tobacco and Alcohol Research Group) odlučili su istražiti koliko ima istine u tome i kako alkoholna pića utječu na našu percepciju privlačnosti.

Sudionici istraživanja zamoljeni su da pogledaju fotografije muškaraca, žena i krajolika prije i nakon ispijanja pića. Otkriveno je da piće ima utjecaj na percepciju bez obzira koju skupinu fotografija su ispitanici gledali.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Istraživači su sudionike podijelili u dvije skupine, jedna koja je dobila alkoholna pića, a druga testna, dobila je bezalkoholna pića. Istraživači su nakon ovog testa odlučili istraživanje provesti u stavrnom situacijama, odnosno u klubovima.

- Ovi odgovori koji smo dobili pokazuju da zapravo ove činjenice mogu biti vrlo opasne obzirom da nam se mijenja percepcija o drugima nakon ispijanja alkoholnog pića. Mogu dovesti do neplaniranih seksualnih odnosa i situacija koje će mnogi požaliti sutradan, tvrde istraživači.

>>Jeste li znali da možete cijelu noć piti i pritom se nikada ne napiti

>>Evo što vam se može dogoditi ako svaku večer popijete čašicu previše

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije