Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Incijativa

Čak 4500 Etiopljana trčat će u tenisicama koje stižu iz Hrvatske

tenisice
Anto Magzan/Pixsell
08.07.2010.
u 08:00

Uz pomoć etiopskog veleposlanstva u Turskoj tenisice će stići na odredište i razveseliti više od četiri tisuće mladih etiopskih trkača

Cijeli kontejner tenisica uskoro će iz Hrvatske avionom biti poslan u Etiopiju. A u Etiopiji će tenisice iz Hrvatske razveseliti 4,5 tisuće mladića i djevojaka, među kojima će ih neki možda i prvi put obuti. Za dragocjeni im dar moći će zahvaliti građanima Hrvatske, a posebno Margareti Kulaš i Nikoli Boriću, koji su pokrenuli, odnosno proširili akciju prikupljanja tenisica za bosonoge etiopske trkače.

Nikolina ideja i želja da iz Hrvatske u Etiopiju, gdje živi i trenira trkače, donese nekoliko pari tenisica pretvorila se, uz inicijativu Margarete, profesorice geografije, u akciju organiziranu diljem Hrvatske. Budući da je odmalena fascinirana Afrikom, bez razmišljanja je prihvatila Nikolinu ideju i priopćila je svojim kolegama.

– Akcija je provedena u tristotinjak hrvatskih osnovnih i srednjih škola, a učenici su bili oduševljeni njome – govori Margareta, koja je sa svojim učenicima danima razvrstavala tenisice prema brojevima i pakirala ih za daleki put.

Akcija će se, po svemu sudeći, nastaviti jer je bosonogih u Etiopiji mnogo.
– Ova je pošiljka tek kap u oceanu jer je 70 posto stanovnika Etiopije bosonogo – ističe Nikola.

No, Margareta optimistično dodaje:
– Sve velike stvari započinju malim, naoko nevažnim promjenama!

Komentara 6

MA
malicki
09:00 08.07.2010.

hvale vrijedna akcija, bogu hvala na ovakvim ljudima. bravo margareta, bravo nikola!

CH
Chiller
09:02 08.07.2010.

Svaka čast,zaista lijepo djelo za one kojima je zaista potrebno.

DO
domifomi
11:13 08.07.2010.

Katastrofa, sada će se i njima deformirati stopala ko europljanima i drugim \"modernim\" ljudima. Ak im nije hladno bolje da hodaju bosi ili nek si naprave neke lagane mokasine koje ne guše nogu. Ako ne kužite o čemu pričam, proguglajte MBT (Masai Barefoot Technology) i Vibram Fivefingers, eventualno i Vivo barefoot

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije