Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opao broj donora

Britanija se suočava s velikom nestašicom sperme

trudnice
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
28.06.2014.
u 17:40

Vjeruje se da je broj donatora sperme opao nakon što je 2005. ukinuto pravo na anonimnost, a neke klinike se oslanjaju na uvoz sperme kako bi mogle držati korak s potražnjom

Britansko društvo za plodnost (British Fertility Society) upozorilo je da se Ujedinjeno Kraljevstvo suočava s velikom nestašicom sperme, javlja BBC.

Čelnik društva doktor Allan Pacey izrazio je zabrinutost. Prema njegovim riječima, brine ih to da bi klinke mogle odlučiti promijeniti kvalitetu sperme koje su spremne prihvatiti kako bi privukle donore. Dodao je da je to vrlo opasno. Rekao je da ako se upotrebljava sperma loše kvalitete žena može biti podvrgnuta invazivnim i skupim tehnikama. 

Vjeruje se da je broj donatora sperme opao nakon što je 2005. ukinuto pravo na anonimnost, a neke klinike se oslanjaju na uvoz sperme kako bi mogle držati korak s potražnjom. Gotovo jedan od četiri uzorka donirane sperme je iz inozemstva, a 2005. godine jedan od deset uzoraka donirane sperme bio je iz inozemstva.

>> Muškarci koji se bore s neplodnošću mogu se izliječiti - rajčicama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije