Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKO UŠTEDJETI

Britanci kupnju zamijenili seksom

Autori: BBC, K. B.
01.12.2008.
u 13:05

Ima li boljeg načina za ubiti vrijeme od seksa – ne stoji ništa, cijelo vrijeme uživate, a ujedno dođe i kao rekreacija koju biste inače morali platiti. Sve su to razlozi zbog kojih su se Britanci, u jeku ekonomske krize, okrenuli seksu kao jeftinom načinu zabave, pokazala je anketa koju je provela humanitarna udruga Terrence Higgins Trust.

Odmah iza seksa, Britanci slobodno vrijeme vole provoditi razgledavajući izloge trgovina i ogovarajući, rezultati su istraživanja u kojem je sudjelovalo dvije tisuće ispitanika. Škoti se najviše vole seksati (njih 43 posto je izabralo seks kao omiljenu razbibrigu), dok je u Južnoj Engleskoj takvih 35 posto.

Svaki deseti ispitanik izabrao je pak razgledavanje izloga, a svega ih šest posto koristi slobodno vrijeme za kulturno uzdizanje, odnosno posjet muzeju, kao najjeftiniji način zabave.

Kako vole provoditi slobodno vrijeme, a da ne potroše ni novčića, razlikuje se i ovisno o spolu – dok je muškarcima seks na prvom mjestu, žene više vole ogovarati s prijateljicama, pokazuje anketa.
S povećanim interesom za seks, u Velikoj Britaniji je porasla i prodaja prezervativa što je udruga Terrence Higgins Trust pozdravila jer se time pokazuje osviještenost o prakticiranju sigurnog seksa.

- Paket kondoma koštat će vas samo neznatan djelić koliko biste potrošili na večernji izlazak. Drago nam je da su ljudi pronašli dobar način štednje, ali ako se za nešto isplati izdvojiti novac, onda su to prezervativi – ističu iz udruge.



Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije