Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Božanstvena rolada s jagodama by Ana Ugraković još uvijek je kolač broj jedan kad je u pitanju ovo omiljeno voće

Kada je prije desetak ili više godina omiljena kuharica pred tv kamerama napravila ovaj kolač pokrenula je pravu revoluciju - svi su naprosto izgubili glavu za roladom koja je istovremeno elegantno hrskava i blaženo se topi u ustima, a preprženi bademi daju joj fanatstičnu aromu. Vrijeme je da se prisjetimo recepta koji je preko noći osvojio Hrvatsku.
14. svibnja 2022. u 06:33 0 komentara 31448 prikaza
Foto: Boris Ščitar

Pomalo zahtjevan dio kod pripreme ovog kolača jest trenutak kada trebate preko razasutih listića badema namazati meringu za biskvit, ali trud se bez sumnje itekako isplati. U malo više od pola sata dobit ćete poslasticu dostojnu kraljeva. Evo i recepta za sve one koji se tek trebaju zaljubiti u ovaj prekrasan kolač.

 | Autor :

Rolada s jagodama by Ana Ugarković

Sastojci:

150 g bjelanjaka (oko 5-6 komada)

250 g šećera

1 vanilin šećer (može i bourbon)

400 ml slatkog vrhnja

500 g jagoda narezanih na četvrtine

100 g badema u listićima

šećer u prahu za posipanje

 | Autor :

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 °C Istucite bjelanjke sa šećerom da dobijete čvrstu meringu. Posipajte lim obložen masnim papirom sa šećerom u prahu i rasporedite bademe po njemu u jednom sloju. Pažljivo i strpljivo premažite meringu preko badema i pecite 10 minuta, zatim smanjite temperaturu na 160 °C i pecite dok tijesto ne poprimi laganu boju (približno 10 minuta), ali da je još uvijek mekano. Izvadite i pustite da se ohladi, u međuvremenu istucite slatko vrhnje u šlag. Premažite šlag preko tijesta, rasporedite po njemu jagode i napravite roladu. Servirajte narezanu na ploške.

Chefovi predlažu Ganache torta od crne i bijele čokolade – ljubav na prvi pogled! Imamo i recept za sve ludo zaljubljene Slatke priče Volite da kolač ne oskudijeva kremom? Imamo recept koji će vam odmah popraviti dan! Svakako probajte Kako napraviti domaći sirup od ružmarina? Recept je više nego jednostavan, a rezultat božanstven!
Matej Periš
OPROŠTAJ OD SPLIĆANINA
Nenad Periš na ispraćaju sina Mateja u Beogradu: 'Došao je kraj, idem kući sa sinom'
Argeta
Zero Food Waste
Svaki dan sam naviknut bacati ostatke kruha. Evo zašto sam to odlučio promijeniti
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.