Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
savršenstvo

Božanstvena rolada s jagodama by Ana Ugraković još uvijek je kolač broj jedan kad je u pitanju ovo omiljeno voće

Boris Ščitar
14.05.2022.
u 06:33

Kada je prije desetak ili više godina omiljena kuharica pred tv kamerama napravila ovaj kolač pokrenula je pravu revoluciju - svi su naprosto izgubili glavu za roladom koja je istovremeno elegantno hrskava i blaženo se topi u ustima, a preprženi bademi daju joj fanatstičnu aromu. Vrijeme je da se prisjetimo recepta koji je preko noći osvojio Hrvatsku.

Pomalo zahtjevan dio kod pripreme ovog kolača jest trenutak kada trebate preko razasutih listića badema namazati meringu za biskvit, ali trud se bez sumnje itekako isplati. U malo više od pola sata dobit ćete poslasticu dostojnu kraljeva. Evo i recepta za sve one koji se tek trebaju zaljubiti u ovaj prekrasan kolač.

Rolada s jagodama by Ana Ugarković

Sastojci:

150 g bjelanjaka (oko 5-6 komada)

250 g šećera

1 vanilin šećer (može i bourbon)

400 ml slatkog vrhnja

500 g jagoda narezanih na četvrtine

100 g badema u listićima

šećer u prahu za posipanje



Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 °C Istucite bjelanjke sa šećerom da dobijete čvrstu meringu. Posipajte lim obložen masnim papirom sa šećerom u prahu i rasporedite bademe po njemu u jednom sloju. Pažljivo i strpljivo premažite meringu preko badema i pecite 10 minuta, zatim smanjite temperaturu na 160 °C i pecite dok tijesto ne poprimi laganu boju (približno 10 minuta), ali da je još uvijek mekano. Izvadite i pustite da se ohladi, u međuvremenu istucite slatko vrhnje u šlag. Premažite šlag preko tijesta, rasporedite po njemu jagode i napravite roladu. Servirajte narezanu na ploške.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije