Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Coffee&Chocofest

Bombonijere s porukom hit za Valentinovo

12.02.2015., Zagreb - U Hrvatskom domu likovnih umjetnika otvoren je sajam kave i cokolade Coffe and Choco Fest 2015. Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
1/2
13.02.2015.
u 10:00

Do nedjelje traje festival kave i čokolade u HDLU, a cijene čokolada kreću se od 25 kuna za 100 grama do 2,5 kune po pralini

Čokolada u raznim oblicima i punjenjima zatrpala je prostorije Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU), popularne "džamije".

Posjetiteljima su na Zagreb Coffee & Chocofestu posebno zanimljive bile figurice od čokolade, u obliku ženske štikle, električne gitare, vrtnih škara, kliješta...

Čokoladna kopačka tako se može kupiti za 100 kuna, dok 100 grama ručno rađene čokolade stoji oko 25 kuna. Mnogi su zastajali na središnjoj, najvećoj vitrini u prizemnom dijelu zgrade, gdje je tvrtka Cremalat iz Poreča ponudila torte, sladolede i praline.

– Najtraženija pralina, cijene 2,5 kune po komadu, punjena je istarskim teranom, no kupci vole i onu s medom i tartufima – kažu iz Cremalata. Slastičarnica Lucija iz Krapinskih Toplica specijalizirala se, pak, za makrone, koje peku prema izvornom receptu iz Francuske. Kutija od šest komada košta 25 kuna.

A najpopularniji poklon pred Valentinovo su – praline s afrodizijakom i bombonijere s porukom čokolaterije Bagolo iz Malešnice. Na svakoj pralini ispisana je druga riječ, pa tako zaljubljeni mogu naručiti koju god žele poruku, sa željenim punjenjem. Cijena je 100 kuna. Festival kave i čokolade traje do nedjelje, a ulaz je besplatan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije