Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Bogowski i nikako drukčije: gin osmišljen imajući hedoniste na umu

Gin Bogowski
Foto: Juraj Močilac
1/4
13.12.2022.
u 10:14

Prva suvremena craft destilerija na zelinskom području predstavila je gin Bogowski. Kvaliteta, luksuzno ruho i neočekivan okus bora glavna su obilježja ovog noviteta na domaćoj craft sceni.

Gin Bogowski svojim imenom obećava užitak i vrhunsku kvalitetu pa provjerimo je li doista tako. Nastao je u destileriji proizvedenoj u nizozemskoj tvrtci iStill. Riječ je o jednom od najboljih proizvođača manjih destilerija na svijetu. Suvremen pogon gina Bogowskog u blizini Zeline nasljednik je višegodišnje tradicije OPG-a Guvo u proizvodnji domaćih alkoholnih pića.

Osim kvalitete, ime Bogowski obećava iskru stvaralaštva. Jedan pogled na tim kreativnih stručnjaka koji se okupio oko Bogowskog, daje naslutiti da je i to obećanje ispunjeno. Recept potpisuje superiskusni tehnolog koji je više od 20 godina na destilerskoj sceni. Lavoslav ističe: “Uz najbolju opremu, u proizvodnju je ugrađeno neizmjerno iskustvo, čime garantiramo vrhunski proizvod.”

Bor u srcu jedinstvenog craft gina iz zelinskog kraja

Prevladavaju note borovice i bora koje daju tu prepoznatljivu svježinu, a citrusne note gorke naranče daju mu istančan karakter. I dok većina bilja dolazi iz obližnjih krajeva, borove iglice se beru na obroncima Zeline neposredno pred samo kuhanje.

Foto: Juraj Močilac

Boce Bogowskog ukrašene su logom s potpisom nagrađivanog dizajnerskog studija Mireldy

Odsjaj etikete dugujemo boji koja doista sadrži 24-karatno zlato. Keramička mat boca s tragovima zlata samo je naznaka raskošnog proizvoda koji u njoj čeka priliku za izlazak na svjetlo dana ili pak blještavilo noći.

Kako je moguće da je malo obiteljsko proizvodno gospodarstvo okupilo tim iznimnih kreativnih stručnjaka? Odgovor se krije u europskim fondovima. Ugledali su priliku za razvoj u natječaju i uz potporu Eu fondova odlučili ispuniti svoju dugogodišnju želju: aktivnosti poput pčelarstva i pripreme rakije osuvremeniti svjetskim trendovima. Prilika se ostvarila. Nakon mjeseci predanog rada, gin Bogowski je spreman za tržište.

Foto: Juraj Močilac

Iz destilerije Bogowski otkrivaju i dugoročne planove. Velika im je želja u budućnosti rekreirati autentičan recept lokalnog zelinskog alkoholnog pića, odaslati ga u svijet i time sačuvati dio baštine. Poželimo im sreću uz čašu bogowskog užitka.

Gin Bogowski stvaramo u Zelini, uronjeni u rajsko zelenilo kraja koji tek čeka da ga posjetitelji istraže. Istražite ga i vi, uz pomoć kristalne raskoši u čaši.

Pri susretu s Bogowskim, nepce će odmah prepoznati okus borovice koji odlikuje svaki gin. A zatim, zatvorite oči i prepustite se slojevitom skladu okusa.

Bez obzira koliko daleko vas okusi poveli u mislima, oni su inspirirani okruženjem naše destilerije. Zimzelena borovica, nježna kora naranče, zagasite borove iglice i svježina zrna soli, uz dodatak angelike, kardamona i korijandera, objedinjeni su u boci bogowskog užitka.

Bogowski gin se proizvodi u limitiranim serijama u destileriji nadomak Zagreba. Oslonili smo se na dugogodišnje iskustvo kreativnih stručnjaka i inovativnu tehnologiju proizvođača iStill koja nam je stigla iz domovine gina, Nizozemske. Naš tehnolog Lav je naziva destilerijom budućnosti.

Foto: Juraj Močilac

Boce Bogowskog ukrašene su logom s potpisom nagrađivanog dizajnerskog studija Mireldy. Odsjaj etikete dugujemo boji koja doista sadrži 24-karatno zlato! Tamna boca s tragovima zlata samo je naznaka raskošnog napitka koji u njoj čeka pravi tren za izlazak na svjetlo dugog ljetnog dana. Ili, još bolje, u blještavilo duge zimske noći.

Četiri ključna sastojka koji čine Bogowski bogowskim, a ne samo sjajnim, su dodatak svježeg bora, najbolja oprema dostupna na tržištu, tehnolog s neprocjenjivim iskustvom i, naravno, Bogowski tim. Tu je i peti element, sama esencija Bogowskog. Razaznat ćete ga kada otvorite bocu Bogowskog i time oglasite vrijeme samo za vas i vaš dream team.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije