Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iskustva majki

Biti majka ponekad znači da ti dođe da se zatvoriš u sobu i vrištiš...

Majčinstvo
Foto: Shutterstock
1/3
11.05.2019.
u 07:00

Ususret Majčinom danu, pitali smo žene da nam podijele svoja majčinska iskustva

Majke su nerijetko naš najbolji prijatelj koji nam pruža bezuvjetnu ljubav i potporu tijekom čitavog života. Kaže se kako je majčinstvo najteži posao na svijetu, a izvjesno je i kako svojim majkama vrlo često ne odajemo priznanje koje zaslužuju. Iz tog smo razloga, ususret Majčinom danu u nedjelju, upitali nekoliko majki da nam podijele svoja iskustva u odgajanju djece.

"Biti mlada mama danas zahtjevnije je nego ikada. Teško je uskladiti posao i sve ostale tekuće obveze s majčinstvom. Ne znam, katkad bi se najradije zatvorila u sobu i vrištala. Ali srećom, to me brzo prođe jer kada vidiš svoje dijete kako ti bezuvjetno pruža ljubav, sva se muka isplati. Ne postoji ništa što me ispunjava više od osjećaja da nekome predstavljam sve, baš kao što je meni moja mama predstavljala." N.B. (27)

"Rodila sam poprilično mlada i tada iskreno nisam bila najsretnija s tom situacijom. Sve moje prijateljice još su i dalje izlazile van, a ja sam kući mjenjala pelene. Kada bi se svako toliko uspjele vidjeti, naše priče bile bi miljama daleko. Nekada smo jedna drugoj nadopunjavale rečenice, a nakon što nas je život odveo u različitim smjerovima, jedva da smo pronalazile temu za razgovor. Naravno, obožavala sam svoje dijete, ali biti majka nije mi bilo dovoljno. Željela sam više od života. Bila sam zagrijana za fakultet i posložila sam si u glavi da ću ga upisati čim mi dijete malo naraste.

Foto: Shutterstock

Međutim rodila sam još jedno dijete, a fakultet nisam upisala nikada. Prošla me volja, pojele obveze. No mislim da je to tako trebalo biti jer dok mi planiramo, Bog se smije. Tada sam to teško prihvaćala, međutim danas ne žalim ni za čim. Ostvarila sam se kao majka i svijet uljepšala za dvoje prekrasnih mladih ljudi koji me svakodnevno podsjećaju na pravi smisao života. " P. V. (43)

"Nekada sam mislila da su najteža stvar grčevi koje je moje dijete imalo kada se tek rodilo, samo kako bih kasnije shvatila da je to čak i najlakši dio. Izazov je bio sve ono što je kasnije dolazilo. Staviti svoju kći u jaslice, pronaći odgovarajući vrtić, školu.. Teško mi je bilo vratiti se na posao i "odreći" je se. Osjećala sam užasnu krivicu. Kao da zakidam svoje dijete za ljubav. Međutim, svi su ti osjećaji normalni i kasnije shvatiš da si tako jednostavno morala i da drugog izbora nije bilo. Mislim da sam na kraju dana bolja mama upravo zbog toga što sam morala raditi. Iako je moja kći još uvijek poprilično mlada, mislim da to već sada shvaća. Nema ljepšeg osjećaja od ljubavi između mame i kćeri." R. P. (38)

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije