Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadnja kolekcija

Bill Gayten rekao zbogom Dioru pretkolekcijom za 2013.

dior
Foto: Dior
1/10
19.06.2012.
u 00:01

Zadnja Gaytenova kolekcija odraz je onoga što je u posljednje dvije godine "donio" u tu modnu kuću kao kreativni direktor - profinjenu, ženstvenu eleganciju

Još je u travnju ove godine službeno potvrđeno da kreativni direktor Diora postaje belgijski dizajner Raf Simons, koji je dao otkaz u modnoj kući Jil Sander. I dok već radi na prvoj, željno iščekivanoj kolekciji koju će predstaviti na Couture Fashion Weeku u srpnju, Bill Gayten, bivši kreativni direktor Diora, predstavio je zadnju proljetno-ljetnu pretkolekciju za 2013. za tu francusku modnu kuću.

Zadnja Gaytenova kolekcija odraz je onoga što je u posljednje dvije godine "donio" u tu modnu kuću nakon što je John Galliano smijenjen zbog rasizma u veljači 2011. godine. Njegova sklonost profinjenoj, ženstvenoj eleganciji očituje se u širokim suknjama od šifona, koje se nose uz sakoe i jaknice peplum-kroja, a nije zaboravio ni na duge, iznimno sofisticirane haljine idealne za ljetne večernje izlaske.

Prije nego što je došao na čelo Diora, Gayten je bio Gallianova desna ruka dugih 17 godina, a u dizajniranju se odmaknuo od Gallianove dramatične ludosti te Diorovu ženu prikazao kao elegantnu, ženstvenu damu koja nije sklona eksperimentiranju. Moramo priznati kako ipak jedva čekamo reviju Diorova debitanta Rafa Simonsa, od kojeg očekujemo da nadmaši Gaytenovu smirenu kreativnost.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije