Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jednostavno je

Bijela odjeća poprimila je žutu boju? Ovi sastojci mogu vam pomoći u rješavanju tog problema

Shutterstock
09.01.2021.
u 07:00

Sastojke koji vam mogu pomoći u ovom problemu vjerojatno imate kod kuće.

Bijelu odjeću i donje rublje trebalo bi malo više paziti od ostalog jer je osjetljivije. Osim što se može obojiti u boju druge odjeće tijekom pranja, ponekad zna poprimiti žutu boju, nakon dugo nošenja. 

Kako biste ga osvježili i vratili mu prvobitnu boju, poslužite se nekom od sljedećih metoda.

Limunov sok
Baš kao i druge stvari, limunov sok može izbijeliti i odjeću. Uzmite jednu šalicu soka i dodajte u perilicu rublja zajedno s deterdžentom. Operite odjeću na programu i temperaturi na kojima perete i inače. 

Izbjeljivač
Kako biste uklonili žuti odsjaj na bijeloj odjeći, uzmite izbjeljivač s klorom, ali prije korištenja dobro pročitajte upute jer takav izbjeljivač može biti opasan ako dođe u dodir s octom ili nekim kemikalijama, prenosi Better Homes&Gardens.

Stalno vam se čini da tlo drhti pod nogama? Stručnjaci tvrde da su to fantomski potresi:

Soda bikarbona
Soda bikarbona odličan je partner u čišćenju doma, pa vam tako može poslužiti i kod osvježavanja odjeće. Na početku pranja dodajte 2 žlice soda bikarbone s tekućim deterdžentom za rublje koji inače koristite. Ako koristite deterdžent u prahu, dodajte sodu bikarbonu tijekom ciklusa ispiranja.

Destilirani bijeli ocat
Dodajte destilirani bijeli ocat pretinac za omekšivač, a blaga octena kiselina djelovat će kao izbjeljivač.

Nikada nemojte prati rublje na 30 ili 40 stupnjeva i to zbog vrlo ozbiljnog razloga:

1/8

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije