Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savršeno!

Bez trunke šećera: Kolač s borovnicama koji se ne peče najbolji je desert ovoga ljeta!

Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan
31.07.2022.
u 07:00

Znate onaj osjećaj kad se najedete kolača bez grižnje savjesti? I kad djetetu mirne duše kažete da jede koliko može? To je u ovom slučaju i svakom drugom kad ne koristimo šećer, bijelo brašno i umjetne boje.

Borovnice su bogate vitaminima C, E i folnom kiselinom, sadrže obilje vrijednih minerala i fitonutrijenata zbog čega biste ih, ako već niste, trebali odmah uvrstiti u prehranu i tijekom sezone jesti što više, podsjeća naša poznata gastroblogerica Nasja Duplančić koja na svom blogu čuva vrijednu riznicu zdravih, domaćih recepata.

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Kolač s borovnicama bez pečenja

Podloga:

100 g lješnjaka

200 g kokosa u ljuskicama

2 tučena bjelanjka

2 žlice kokosova maslaca (rastopljenog)

1 žlica meda

Krema:

2 mjerice svježih šumskih borovnica

250 g sirovih indijskih oraščića (namakanih u vrućoj vodi 1-2 sata), procijeđenih

3 žlice meda

sok 1 limuna

2 velike žlice maslaca

3 žlice kokosa u ljuskicama

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Priprema:

Za podlogu lješnjake i kokosovo brašno sameljite u sjeckalici sasvim sitno. Dodajte bjelanjke, med, kokosov maslac pa sve promiješajte tako da dobijete ljepljivu masu. Kalup promjera 20 cm obložite masnim papirom koji ste prethodno pošpricali s vodom kako bi se što bolje zalijepio za stijenke posude. Utisnite prstima smjesu prema kalupu. Kremu pripremite tako da sve sastojke stavite u blender i miksate dok ne dobijete glatku, gustu kremu. Kušajte. Ako želite slađe, dodajte još meda. Kremom prekrijte podlogu torte i lijepo je izravnajte. Stavite posudu u zamrzivač na 2 sata. 15 minuta prije serviranja izvadite kolač iz zamrzivača, pažljivo odstranite bočne stranice papira pa ga režite.

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Komentara 1

MO
montello
16:12 31.07.2022.

Odlican kolac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije