Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLJAC!

RECEPT DANA Bez miksera i valjka, a ne morate ni mijesiti tijesto: Isprobajte recept za najfiniju pitu od jabuka!

Shutterstock
27.11.2023.
u 07:00

Ne trebate sate provoditi u kuhinji, ovo je vrlo jednostavan recept

Ako niste toliko vješti s pečenjem kolača, ali ipak želite napraviti domaću pitu, ovaj jednostavan recept za pitu od jabuka trebate isprobati! Za ovaj recept nije potrebna čak niti vaga jer se sve može mjeriti čašicom od vrhnja, glavni razlog popularnosti jest to što je gotovo nemoguće pogriješiti, a priprema je brza, piše Feel Good Foodie

Sastojci:

2 čaše oštrog brašna

1 prašak za pecivo

2 čaše griza

1 čaša šećera

vanilin šećer

VEZANI ČLANCI:

 

Nadjev:

1,2 kg krupno naribanih jabuka

1 čaša šećera

1 vanilin šećer

1 žlica cimeta

Premaz:

150 g (ili nešto više) maslaca ili margarina

Postupak: Očišćene i oprane jabuke krupno naribajte pa pomiješajte sa šećerom i cimetom. Ostavite ih neka odstoje dok pripremate ostale sastojke kako bi pustile svoj sok. Ako koristite kiselije sorte možete dodati malo više šećera, ako koristite slađe možete dodati sok pola limuna. U zdjeli dobro izmiješajte suhe sastojke i podijelite ih na tri jednaka dijela. Kalup (25x35 cm) obilato namažite margarinom ili maslacem i posipajte krušnim mrvicama (može poslužiti i oštro brašno). Možete koristiti papir za pečenje, ali i njega svakako premažite maslacem.

Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega! 

Komentara 1

Avatar Bosancic
Bosancic
07:14 27.11.2023.

Kad umastim burek od sira isto nekoristim oklagju i mikser pa niste to stavili ovdije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije