Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hit kolekcija

Besprijekorna romantika najbolje talijanske modne kuće

bottega veneta (1)
Arhiva VL
07.06.2013.
u 12:21

Pastelne boje, snažna crna, cvjetni uzorak i detalji od zmijske kože činili su možda najcjelovitiju reviju s talijanskog tjedna mode. Bottega Veneta svojim leptirićima u kolekciju unio je dašak ljepote i stvorio savršene ženske outfite

Tomas Maier, dizajner Bottege Venete, poznat je kao čovjek koji ne robuje trendovima. Nakon što je na milanskom modnom tjednu predstavljen niz vrlo sličnih kreacija, inspiriranih istim povijesnim periodima, materijalima i trendovima, pravo osvježenje donijela je revija ove luksuzne modne kuće. Maier je istaknuo kako radi odjeću za žene koje se ne može opisati samo s jednom ili dvije riječi, a svojom proljetnom kolekcijom odlučio je pokazati sav talent svojih kreativnih ateljea. Okosnicu revije činili su vrlo jednostavno skrojene ženske haljine do koljena, a pistom nije prošetala niti jedna duga haljina. Tkanine su se mijenjale od onih s cvjetnim printom, preko mekanih nijansi boje karamele, sive, vanilije pa sve do plavih i tamnosivih boja, a jasan je bio utjecaj kasnih tridesetih i četrdesetih koje su manekenke transformirale u junakinje poput onih iz romana Agathe Christie. No, ovom povijesnom utjecaju Maier je dodao vlastite inovacije koje su čak uključivale i zmijsku kožu u kombinaciji sa cvjetnim uzorcima. Predstavljena je i kolekcija kratkih večernjih haljina, a simbol ove talijanske modne kuće - leptir, pronašao je svoje mjesto na kopčama remenja, na cipelama i plosnatim clutch torbicama kojima je dao dašak lakoće i doista nezaustavljive ljepote dizajna Bottege Venete.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije