Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BAKA REKORDERKA

Beogradska baka Slava sa 117 godina najstarija na svijetu?

Rakija
Marko Jurinec/PIXSELL
03.11.2011.
u 17:39

Potencijalna rekorderka svoju dugovječnost pripisuje svakodnevnom pijenju rakije i mentol-bombonima. Baka Slava Ivančević mogla bi službeno postati najstarija osoba na svijetu.

Nekoliko mjeseci otkako je 117. put ugasila rođendanske svjećice, beogradska baka Slava Ivančević mogla bi i službeno postati najstarija osoba na svijetu, piše Kurir.

Ponosu baku s Karaburme "otkrila" je tijekom posljednjeg popisa stanovništva službena popisivačica koja je ustanovila da je starica vjerojatno posljednja živuća osoba s prostora Balkana koja je rođena u pretprošlom stoljeću, još u vrijeme Austro-Ugarske.

Baka Slava na svijet je došla davno, 10. srpnja 1894. godine u Bihaću, gdje je i živjela sve do početka rata u Bosni i Hercegovini nakon čega se s obitelji doselila u beogradsko naselje Karaburmu.

Trenutačno živi s kćeri koja ima 83 godine, a nedavno je ostala bez sina koji je preminuo u devedesetoj.

Iako, po svemu sudeći, svoju dugovječnost može zahvaliti dobrim obiteljskim genima, baka rekorderka zasluge pripisuje svakodnevnom pijenju domaće rakije i mentol-bombonima.

Kako bi i službeno dokazala da je najstarija stanovnica na planetu te tako srušila rekord koji trenutačno drži Besse Cooper (115), baka Slava se pobrinula da dobije nove dokumente što nije bilo teško jer su svi zaposlenici u lokalnoj općini rado pomogli novoj medijskoj zvijezdi u naselju.

Potrebno se još malo strpjeti i pričekati konačnu reviziju Guinnessove knjige rekorda čija je riječ, na kraju krajeva, najbitnija.

Komentara 8

Avatar ivek
ivek
07:46 04.11.2011.

aj me srbska posla.

SR
Srbijanac
19:19 03.11.2011.

Stupanj naobrazbe dežurnih domoljuba je proporcionalan stupnju njihove inteligencije i stupnju njihove nekulture

SR
s☺r@n
20:52 03.11.2011.

Rakija, u normalnim količinama i naravno doomaaaćća. Jednu ujutru i prije spavanja ali kad se otvore sve dizne teško je to kontrolirat...LooL

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije