Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Barack i Michelle Obama: Poljupci i zagrljaji kao dokaz velike ljubavi

30.11.2008.
u 18:19

Michelle i Barack Obama, prvi par Sjedinjenih Američkih Država, zasigurno je jedan od najsimpatičnijih predsjedničkih parova u povijesti. Dok je prvi crni predsjednik već stekao simpatije velikog dijela svijeta, a posebno ženskog dijela, njihov je odnos privukao pažnju mnogih.

Tijekom izborne kampanje Obama je iskoristio svaku priliku da svojoj supruzi udijeli poljubac koji je odisao privrženošću, a svi koji su ih vidjeli svjedočili su njihovoj bliskosti. Zagrljaji su bez iznimke bili dio svakoga javnog pojavljivanja još uvijek zaljubljenog para.

Njihovi su zagrljaji započeli davno prije predsjedničke kampanje. Michelle i Barack upoznali su se 1989. godine, kad je Barack bio student prve godine Pravnog fakulteta, a Michelle odvjetnica u tvrtki u kojoj je Barack radio preko ljeta. Poput kakve filmske priče, Michelle je Baracku dodijeljena za mentoricu.

Iako je Barack očarao Michelle kad ga je upoznala, najprije ga je pokušala "spojiti" s nekoliko svojih prijateljica. Tek je kasnije on nju pozvao na spoj, a tom su prilikom u kinu pogledali film "Do The Right Thing" Spike Leeja i pojeli sladoled od čokolade.

Nakon što je Barack više nego dobro prošao kod Michelline obitelji, Michelle je željela još jednu potvrdu, pa je zamolila svoga košarkaškog trenera da ispita njegov karakter na terenu. I kod njega je Barack dobio najviše ocjene. Barack i Michelle zaručili su se 1991. godine.

I Barackova prosidba bila je romantična. Na večeri u finom restoranu u Chicagu Michelle je umjesto večere na pladnju dobila kutijicu s prstenom. Ranije te večeri Michelle je Baracku održala predavanje o tome kako njihovu vezu mora shvatiti ozbiljnije, pa ju je kad je stigao prsten upitao: "To te sad ušutkalo, zar ne?".

Iduće su se godine njih dvoje vjenčali, a nakon medenog mjeseca uselili su u stančić u blizini Hyde Parka, a danas su roditelji dvije kćeri, Malie i Sashe.
U svom prvom govoru nakon pobjede na izborima Barack Obama Michelle je opisao kao svoju najbolju prijateljicu posljednjih 16 godina, kamen-temeljac njihove obitelji i ljubav njegova života.
(NaM)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije