Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filmska inspiracija

Banana Republic za kolekciju se inspirirao "Anom Karenjinom"

Keira Knightley
Foto: Facebook
1/3
06.07.2012.
u 00:01

Nakon "Mad Mena" američki brend nadahnuo se epskom ljubavnom pričom "Anom Karenjinom", a kolekcija će debitirati mjesec dana prije filmske premijere čije su zvijezde Keira Knightley i Jude Law

Američki high-street brend Banana Republic još je jedanput otputovao modnim vremeplovom u prošlost. Nakon što ih je serija "Momci s Madisona" inspirirala za retrokolekciju, ovog su se puta dizajneri brenda "našli" u Tolstojevoj Rusiji iz 19. stoljeća.

Na capsule-kolekciju, koja će svjetlo dana ugledati u listopadu, nadahnula ih je epska romantična priča "Ana Karenjina" čija je filmska premijera zakazana za studeni, a glavne zvijezde su Keira Knightley i Jude Law. Naravno, ova modna priča ne može proći bez iskustva kostimografkinje Jacqueline Durran, koja je i osmislila kostime za "Anu Karenjinu".

– Kad smo počeli dizajnirati posebnu kolekciju Holiday, otkrili smo koliko nas elegancija tipična za kostime iz doba Ane Karenjine oduševljava. A u kreiranju kolekcije koja utjelovljuje to doba svakako nam je pomogla stručnost kostimografkinje Jacqueline Durran – rekao je portalu WWD kreativni direktor Banana Republica Simon Kneen.  

Kolekcija će uključivati odjevne komade i za muškarce i za žene, a baršun, umjetno krzno i čipka luksuzni su materijali kojima će dizajneri pokušati dočarati to raskošno doba elegancije i gracioznosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije