Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolonije mikroorganizama

Bakterije se u našim domovima nalaze na najnevjerojatnijim mjestima. Doznajte gdje!

čišćenje
Foto: Thinkstock
28.01.2014.
u 08:50

Ako pogledate kako izgleda puštanje vode iz kotlića u usporenom prikazu vidjet ćete da to izgleda poput vatrometa koji može izbaciti bakterije i do 20 metara u zrak.

Bez obzira kako temeljito čistimo kuću, uvijek će se na nekoj površini udomaćiti kolonija bakterija. I to na površinama za koje nikada ne biste pomislili. Tijekom čišćenja stambenog prostora ponekad neko mjesto može ostati zaboravljeno, a u idućih nekoliko dana bakterije će se samo širiti. Zato nemojte zaboraviti očistiti, naprimjer, držač za četkice za zube, ručkice na štednjaku i kuhinjskim elementima.

Ono što će možda najviše začuditi je činjenica da je aparat za kavu jedno od mjesta gdje se skuplja jako mnogo bakterija, piše Daily Mail. Rastavite ga i očistite jabučnim octom.

Ako imate kućnog ljubimca njegovu zdjelicu za hranu i vodu morate prati svaki dan, najbolje u perilici za suđe, a ručkice od štednjaka također možete ubaciti u perilicu ili namočiti u otopini octa i vode. Iako biste možda pomislili da je daska wc školjke prepuna bakterija, zidovi koji je okružuju su zapravo pravo malo "ratište". Ako pogledate kako izgleda puštanje vode iz kotlića u usporenom prikazu vidjet ćete da to izgleda poput vatrometa koji može izbaciti bakterije i do 20 metara u zrak. Sjetite se tih zidova kada idući put krenete čistiti.

Držač četkica za zube često se može zaboraviti oprati, ali bakterije vole tamna i vlažna mjesta pa takve površine češće čistite jer se na njima mikroorganizmi i brže razmnožavaju. Daljinski upravljač također je jedan od "pogodnih" staništa bakterija, ali i prekidači za svjetlo.

>>Koliko je otrova u odjeći koju nosimo?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije