Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iluzija

Automobil, muškarac ili nešto treće: Ono što prvo vidite na fotografiji otkriva kakva ste osoba

Facebook
06.04.2020.
u 07:00

Pogledajte fotografiju, a zatim pročitajte što pojam koji ste vidjeli govori o vama kao osobi.

Temeljni princip na kojem funkcioniraju optičke iluzije jest sklonost mozga da u oblicima uočava ono što je njemu važno, a ignorira nebitno. To može biti prilično dobra zabava koja se igra našim vidom, a može poslužiti i kao psihotest. Mehanizam asocijacija koji se koristi kod analiza krajnje apstraktnih Rorschachovih mrlja, funkcionira i kod običnih iluzija.

Foto: Daniel Pavlić

Automobil – Ako je automobil prvo što uočite na slici, znači da cijenite svoju slobodu. Uživate u pustolovinama, otkrivanju novih mjesta i upoznavanju novih ljudi. Radite ono što vam se u tom trenutku čini prirodnim.

Muškarac koji drži dalekozor – Ovo prvo uočavaju analitičke osobe. Često sagledavate širu sliku pa, iako vam znaju promaknuti detalji, bolje od ostalih shvaćate cjelinu. Lako “upijate” nove informacije, najčešće vizualno.

Slovo A – Njega je najteže uočiti pa ga prvo vide osobe koje nepogrešivo primjećuju i najsitnije detalje. Ovakvo ''oko sokolovo'' u pravilu imaju ljudi koji su nešto emotivniji od okoline. Doduše, to se možda čini samo zato što ih pogodi nešto što drugi ne percipiraju.

Pogledajte preslatkog psića Finleya koji podsjeća na rock zvijezdu:

Ključne riječi

Komentara 4

LA
lajh1985
22:23 06.04.2020.

a zasto ne bi bila zena.?zasto bi bio samo muskarac?ili da se navede kao osoba

MC
McDonaldTrump
19:45 06.04.2020.

Objavljivanje takvih artikala otkriva kakvi ste vi.

SE
sedam
13:14 06.04.2020.

Vidim bijele miševe!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije