Naslovnica Lifestyle

Antun s 83 godine istrčao svoj prvi maraton! Unatoč jakim grčevima, nije odustao

Ovo je samo još jedan dokaz da su godine samo broj. Bez obzira na grčeve u mišićima, Antun je uspio istrčati maraton do kraja
21. listopada 2019. u 11:18 0 komentara 592 prikaza
Foto: Dinko Bažulić

Zagrebački maraton održao se 13. listopada, a među brojnim trkačima pronašao se i umirovljenik Antun Reicher koji ima 83 godine, a kojemu je ovo bio prvi maraton u životu. Istrčao ga je do kraja za pet sati i osam minuta.  

 | Autor : Dinko Bažulić Foto: Dinko Bažulić

Odlična ideja Umirovljenici napisali poruke mladima: 'Jedite, pijte i budite veseli'

Antun je tako na maratonu istrčao 42 kilometara, a s trčanjem je počeo kada je prije pet, šest godina imao operaciju pa je u sklopu rehabilitacije počeo hodati, a to je onda preraslo u trčanje, rekao je za Gloriju. Nije ni sanjao da će jednog dana trčati maratone, a sada planira svoj idući polumaraton.

Baš kao i svaki maraton i ovaj je imao svojeg službenog fotografa Dinka Bažulića koji je oduševljen gospodinom Antunom. Na svojem je Faceboom profilu uz njegovu fotografiju napisao: "Nevjerojatan podvig, vrijedno divljenja! Antun Reicher (1936. godište) - istrčao Zagrebački maraton za 5h 08 min! Ovo mu je prvi maraton u životu! Unatoč jakim grčevima nije odustao. Danas je već bio na nasipu..."

Odlično Ova je baka odlučila proslaviti svoj 100. rođendan sa stilom

Ljudi su u komentarima oduševljeni: "Respect! Sto godina poživio, barem", "Svaka čast", "Moje poštovanje". 

Antun kaže kako nije zadovoljan rezultatom maratona, ali je oduševljen ljudima koji su mu u svakom trenutku bili velika podrška, piše Gloria. Dodao je i kako on i njegova supruga vode zdrav i aktivan život, ne puši i ne pije, a pazi na prehranu. 

Pogledajte što kaže dida Toni o zdravom životu i vježbanju: 

 

SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.