Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKO RAZDOBLJE

Anksioznost se kod majki pojavljuje pet mjeseci nakon poroda

beba
AFP
03.11.2009.
u 12:17

Osjetljivo se razdoblje dodatno pogoršava jer obično partner više ne može izbivati s posla kako bi pomagao u kući, prijatelji prestaju dolaziti u posjete, majke nemaju ni malo vremena za sebe dok se svakodnevna briga svodi na ponavljanje jednih te istih stvari.

Pet mjeseci nakon poroda javlja se sve više pitanja novih majki oko razvoja njihovih beba dok se istovremeno smanjuje broj posjeta prijatelja i rodbine, zbog čega se počinju osjećati izolirano. To automatski potiče pojavu anksioznosti, zaključak je studije koju je provelo britansko Ministarstvo zdravstva.

Čak četiri od pet majki koje su rodile po prvi puta, smatraju kako se potrebe njihove bebe najbrže mijenjaju između petog i osmog mjeseca te da su im upravo u tom razdoblju najveće brige rade li sve dobro. Osjetljivo se razdoblje dodatno pogoršava jer obično partner više ne može izbivati s posla kako bi pomagao u kući, prijatelji prestaju dolaziti u posjete, majke nemaju ni malo vremena za sebe dok se svakodnevna briga svodi na ponavljanje jednih te istih stvari.

- Svi su uzbuđeni kada dođe beba, no kako vrijeme prolazi, postavlja se sve više pitanja jer oni stalno rade nešto novo, dok interes za vas i bebu naglo pada. Tada sam uistinu počela osjećati anksioznost, sve je spalo na moja ramena, a meni je za sve trebala potvrda koju nisam mogla naći da je ono što činim dobro - otkrila je Kayleigh Pillington iz Doncastera koja je rodila svoga prvog sina prije šest mjeseci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije