Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne slažu se svi

Amerikanka podijelila stvari koje su je oduševile kad se preselila u Hrvatsku, ali zbog jedne Hrvati negoduju

Melanïa Tóxica
19.01.2024.
u 14:30

Mnogi Amerikanci rekli su da jedva čekaju posjetiti Hrvatsku, a oni koji su tu bili oduševljeni su našom zemljom.

Amerikanka Melanïa Tóxica prije nekoliko godina preselila se iz SAD-a u Europi po kojoj putuje i u svakoj državi živi nekoliko mjeseci. Tako je neko vrijeme provela i u Hrvatskoj, odnosno u Zagrebu. Iako je planirala ostati samo kratko, naš ju je glavni grad toliko oduševio da je odlučila produžiti svoj boravak.

Također, ona je na svom TikTok profilu podijelila stvari koje su je najviše oduševile tijekom života u Hrvatskoj pa su se na tom popisu našli: jeftin najam stanova, ljubaznost Hrvata, osjećaj sigurnosti, krajolik, jeftin, a kvalitetan zdravstveni sustav, ćevapi i knjige na engleskom.

 

@melaniaaxoxo Much love to Croatia 🇭🇷❤️ #traveltiktok #expatlife #europe #croatia🇭🇷 ♬ Originalton - ᥫ᭡

U komentarima joj se javilo dosta Hrvata, a najviše ih je bilo iznenađeno njenom izjavom da je najam stanova jeftin. Tako ju je jedna korisnica upitala: 'Najam je jeftin???', na što je Melania odgovorila: 'Točno. Jeftinije je od Njemačke, Nizozemske i mnogih drugih zemalja u Europi. Obraćam se Amerikancima. Dakle, da, jeftinije je. Da ste živjeli u Americi, vidjeli biste što mislim'.

Drugi je korisnik dodao: 'Jeftina stanarina? Možda za vas s puno novca', a Melania odgovorila: 'Jedna stvar koju ću reći je da Hrvati još uvijek žive boljim životom od većine Amerikanaca, iako vi ne zarađujete puno novca'. Također, dodala je i kako je oduševljena tramvajima u Zagrebu i njihovom pouzdanošću.

VEZANI ČLANCI:

Ali, javio joj se i jedna Zagrepčanin s drugačijim stavom: 'Sviđa mi se tvoja pozitiva. Naši ljudi ponekad i ne znaju koliko su sretni. Znam, iz Zagreba sam'. Mnogi Amerikanci rekli su da jedva čekaju posjetiti Hrvatsku, a oni koji su tu bili oduševljeni su našom zemljom.

 

@melaniaaxoxo #MaiselChallenge #MakeItGucci ♬ original sound - 💙Michael❤

Komentara 10

Avatar Ponikvarac
Ponikvarac
15:03 19.01.2024.

Hrvatska, Hrvatska!!!

Avatar Svračak
Svračak
17:45 19.01.2024.

Davno sam razgovarao sa jednim mladim Hrvatom koji je došao u posjet rodbini u okolici Zagreba iz Amerike. Bio je oduševljen Hrvatskom i kada sam ga pitao zašto ne ostane jer bi imao gdje stanovati a i zanimanje mu je konkurentno odgovorio je da ne može jer su njegovi roditelji digli veliki kredit za njegovo školovanje i to treba vratiti. Kod nas je školovanje za pojedinca besplatno i još se bune da ih se stavlja u ropski odnos ako se traži da neko vrijeme odrade školovanje. Ovo pišem čisto zbog informacije.

Avatar Art of Noise
Art of Noise
19:03 19.01.2024.

Apeliram na VL da obriše, kartonira i blokira (po mogućnosti trajno) komentatora "Startrack" zbog njegovih konstantnih rasističkih i šovinističkih komentara. Njegove komentare je, jednostavno, više gadljivo čitati. Hvala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije