Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Amerikanac u Hrvatskoj

Amerikanac koji je doselio u Dubrovnik: 'Hrvatska nas je naučila voziti'

cardonas2croatia
17.04.2023.
u 13:30

Jedan Amerikanac tvrdi da je tek kada je došao u Hrvatsku stvarno naučio voziti.

Mislite da je u Hrvatskoj lagano voziti? Jedan se Amerikanac ne bi složio jer kako on tvrdi, tek kada je došao u Hrvatsku je stvarno naučio voziti. Naime, ovaj se muškarac iz daleke Amerike odlučio preseliti sa svojom obitelji u Dubrovnik. Od tada je na svojem TikTok profilu, naziva @cardonas2croatia, počeo dijeliti razloge zašto voli Hrvatsku, kakvi su ovdje običaji, ali i avanture koje on i njegova žena imaju s vožnjom po hrvatskim cestama.

U videu, koji je prikupio više od 100 tisuća pregleda, možemo vidjeti kako žena parkira automobil u rikverc, a muž joj govori da je ponosan na nju. U opisu videa stoji 'Hrvatska nas je naučila kako voziti'. U komentarima na video jedan im je korisnik napisao: 'Dobro, sada neka to isto napravi s Yugom 1985', dok je druga korisnica primijetila da bi se ovakve stvari trebale naučiti u autoškoli na što joj je Amerikanac odgovorio: 'Ne baš, ovisi o tome gdje živite. U Americi stvarno ne moramo voziti unatrag, imamo velike ulice i velika parkirna mjesta'.

 

@cardonas2croatia Driving better in Croatia! #croatia #europe #zagreb #dubrovnik #balkan #mediterranean #župadubrovačka #expat ♬ original sound - Car2Cro

Osim ovog videa, muškarac je na TikToku podijelio i svoje iskustvo proslave Uskrsa u Primorju gdje se divi tradiciji, domaćoj hrani i ljudima. Također, pokazao je i svoje znanje hrvatskog jezika pa je tako naučio reći Uskrs na hrvatskom, ali se i jako pomučio sa izgovaranjem riječi Primorje. Priznao je i kako je kada je prvi put vidio mini markete u Hrvatskoj, mislio da su to škole.

Zanimljivo je i što je u jednom videu podijelio njegovo mišljenje o Hrvatima pa je tako rekao da su oni visoki, ali i da svi dobro izgledaju i još se bolje oblače: 'Svaki put kad idem do dućana osjećam se kao da sam na modnoj reviji'.

Ovo su najpovoljnije europske destinacije za odmor u dvoje - naši susjedi dominiraju ovom listom:

 

Komentara 1

Avatar pendreck
pendreck
14:51 17.04.2023.

Dobro nam došli dragi prijatelji!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije