Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Super vijest

Američki magazin proglasio jedan hrvatski grad odličnim za umirovljenje

Split
Ivo Cagalj/PIXSELL
28.04.2021.
u 11:30

Klima, miran način života, kultura – to je ono što privlači umirovljenike k nama.

Američki magazin Travel and Leisure piše kako sve više Amerikanaca želi provesti mirovinu u Europi iz više razloga – manji troškovi, klima, kultura i mirniji način života koji im se svidio kada su putovali. Upravo zato objavili su popis devet najboljih gradova za život umirovljenika, a na listi se našao i jedan hrvatski grad na obali – Split.

Opisuju Hrvatsku kao popularnu turističku destinaciju koja ima topla i suha ljeta te blage zime na obali, a uz to i zanimljivu povijesnu arhitekturu poput Dioklecijanove palače. Još jedna pozitivna strana jest što mnogo naših ljudi govori engleski, pa se stranci mogu brzo prilagoditi i snaći. 

Zagrepčanku Mirtu (23) prati 4,9 milijuna ljudi, a njene transformacije su fantastične!

Uz Split, na popisu su se našli još Algarve u Portugalu, Bordeaux u Francuskoj, Budimpešta u Mađarskoj, susjedna Ljubljana, Alicante u Španjolskoj, Valletta na Malti, Kinsale u Irskoj i Prag u Češkoj.

Dr. Željka Karin: Situacija u Splitu je eskalirala, imamo rekordan broj zaraženih u ovom valu

Split
1/3
Ključne riječi

Komentara 7

EL
elkabong71
11:56 28.04.2021.

Pa nije grad za umirovljenje???? Valjda za umirovljenike.

DA
Dak1959
11:54 28.04.2021.

Pa to se vidi po Hajduku , igraju penzionerski polagano i tiho.

ST
Stipan
07:43 29.04.2021.

Baš Split. Kriminal na svakom kantunu. Nije Split kao što je nekad bio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije