Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kobne stranice

Ako vam se prazni baterija, \"skinite\" se s interneta

\'A staff member displays a Nokia N9 smartphone at a news conference in Espoo, June 21, 2011. REUTERS/Heikki Saukkomaa/Lehtikuva (FINLAND - Tags: BUSINESS SCI TECH) THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A T
Arhiva
27.04.2012.
u 11:55

Programeri još nisu u potpunosti prilagodili mobitele za surfanje internetom, pa stranice poput Wikipedije troše mnogo energije...

Često vam se prazni baterija u smartphoneu? Vi zaista prečesto "štrumfate" Wikipedijom, IMDB-om i Appleovim stranicama, kažu istraživači sa sveučilišta Stanford koji su istraživanje o mobitelima proveli u suradnji sa stručnjacima iz Deutsche Telekoma. Otkrili su da navedene stranice imaju "prenapuhan" kod, što znači da mobitel skida i obrađuje dodatne sadržaje sa stranice, iako ih vi ne koristite.

Istraživanje je pokazalo da je samo jedan klik na Wikipediju "iscijedio" jedan posto baterije mobitela s Android-sustavom, dok je posjeta Appleovoj početnoj stranici potrošila 1.4 posto baterije. A sve zato jer pametni mobiteli nisu u potpunosti prilagođeni svim internetskim stranicama, piše Washingtonpost.

I igranje igrica i slušanje omiljene glazbe troši energiju, pa je jedini način, dok s nestrpljenjem čekamo novu generaciju pametnih telefona, ili manje surfati internetom ili češće puniti bateriju. No ne zaboravite da svako punjenje litij-polimer bateriji oduzima nekoliko sekundi života, a nakon tisuću punjenja ona gubi 20 posto svoga kapaciteta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije