Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opasnost iz konzerve

Ako ste kupili tunu Lara, ne jedite je jer je povučena iz prodaje

tuna lara
Screenshot
24.10.2012.
u 09:30

Utvrđeno je da proizvod predstavlja rizik za zdravlje potrošača, a uvoznici su se ispričali uz objašnjenje da su tune uvezene sa svom potrebnom dokumentacijom i odmah povučene

Lara – tuna komadići u sojinom ulju i Iska – tuna komadići u biljnom ulju proizvodi su koje je Ministarstvo poljoprivrede povuklo iz prodaje jer je utvrđeno da se u hrani nalaze veće količine histamina negoli je dopušteno. 
Riječ je o lotu SKSFOEAD, datuma proizvodnje 3. 4. 2012. s rokom trajanja do 30. 4. 2015.

Utvrđeno je da proizvod predstavlja rizik za zdravlje potrošača, posebice za osobe intolerantne na histamin i proizvode od ribe te djecu i trudnice.

Prekomjernim unosom ribe i proizvoda od ribe kontaminirane oslobođenim histaminom konzument se izlaže riziku koji može dovesti i do nastanka akutnih alergijskih reakcija, ističu iz ministarstva i preporučuju građanima koji su kupili sporne proizvode da se suzdrže od njihove konzumacije. 

Uvoznik u Republiku Hrvatsku, tvrtka VM2 d.o.o., počela je provoditi dobrovoljne mjere povlačenja proizvoda s tržišta.

Oglasili su se i priopćenjem kazavši da im je žao zbog nastale situacije. Napominju da su sporni lotovi u RH uvezeni  sa svom potrebnom dokumentacijom, odnosno sa svim potrebnim certifikatima o zdravstvenoj ispravnosti koje je izdao laboratorij koji su ovlastile europske institucije.

– Nakon primanja obavijesti o mogućoj povišenoj razini histamina istog smo trenutka preventivno obavijestili poslovne partnere te povukli moguće sporni lot s polica, odnosno s tržišta. U trenutku kada smo dobili potvrdu sanitarne inspekcije da je u proizvodu utvrđena povišena razina histamina, sve količine te serije proizvoda bile su izvan prodajne mreže – ističu uvoznici. 

Ključne riječi

Komentara 24

HE
hellbani
10:18 24.10.2012.

di je slika te tune ?

UN
U načelu
11:22 24.10.2012.

Ne jedite tunu i inaće jer je poznato da nije baš preveč zdrava a i zabranjena je uopče za trudnice zbog puno žive....treba malo proguglati pa se brzo skuži......

ME
merdevina
10:06 24.10.2012.

Uvoznik u Republiku Hrvatsku, tvrtka VM2 d.o.o., počela je provoditi dobrovoljne mjere povlačenja proizvoda s tržišta. --- Ali baš "dobrovoljno"? Znači još uvijek ima "dobrih" d.o.o.-a :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije