Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
njega kose

Ako imate suhu i oštećenu kosu obavezno jednom tjedno stavite pakung

Suha kosa
Foto: Thinkstock
03.03.2014.
u 15:10

Zbog suhog zraka nastaloga grijanjem, zbog vjetra, dima duhana i smoga trebali biste koristiti šampone koji kosu temeljito čiste od prljavštine.

Za suhu i oštećenu kosu treba koristiti preparate s aminokiselinama, koje prodiru duboko u korteks i time pojačavaju molekularnu strukturu vlasi, čine je debljom i omogućavaju joj apsorpciju vlage.

Poželjno je barem jednom tjedno stavljati pakung, bilo u obliku seruma, ampula ili maske za kosu. Izbjegavajte maske pripremljene u kuhinji od maslinova ulja i žumanjka, jer one nemaju kemijsku moć otvaranja dlake i dubinskoga hranjenja.

Zbog suhog zraka nastaloga grijanjem, zbog vjetra, dima duhana i smoga trebali biste koristiti šampone koji kosu temeljito čiste od prljavštine.

Styling

Ako redovito koristite preparate za oblikovanje kose, izaberite one koji imaju laku strukturu da se kosa ne bi zalijepila. Pjene za veći volumen nanose se pri korijenu, prije sušenja kose, a lakovi za kosu ne smiju biti jaki.

>>Sajam taštine: Ovo su modni promašaji od kojih stvarno boli glava

>>Čini se da smo cijelo vrijeme prali kosu na krivi način....

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije