Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
provjerite

7 znakova da ste preboljeli bivšu ljubav i da ste spremni za vezu

poslovi (1)
Ilustracija
11.10.2012.
u 10:13

Jednostavno je. Dovoljan je jedan okret za nekim zgodnim tipom ili djevokom na ulici i znat ćete da ste preboljeli bivšeg partnera

Vaše je srce vjerojatno bilo slomljeno nakon prekida. A vi i dalje živite u prošlosti, maštate, bolujete, samujete? Strah vas je novih momenata u životu i čini vam se nemogućim opet se upustiti u vezu, barem još neko vrijeme... Pitate se koliko će to još potrajati. A kako znati kada je pravo vrijeme za vraćanje u igru? Jer tko želi proći to još jednom? Jennifer Oikle za Galtime sastavila je ovih sedam pitanja kako biste ocijenili jeste li "ozdravili" i koliko ste spremni za potragu nove ljubavi...

1. Jesu li se suze osušile? Možete razmišljati o svom bivšem partneru a da se ne se rasplačete. Kad vaši osjećaji postanu neutralni ili vas pomisao samo nakratko pecne u srcu, znat ćete da ste spremni za otvaranje novom partneru.

2. Razgovarate li bez spominjanja bivšeg/bivše? Još ste uvijek skloni spomenuti njega ili nju dok razgovarate s prijateljima, obitelji, kolegama? To znači da još  živite u prošlosti. Da ste iscijelili srce, znat ćete ako dotičnu osobu ne spomenete dva tjedna. Tako ćete misli osloboditi za nekog novog.

3. Je li vaš život postao "zona bez bivšeg"? Viđate li još uvijek bivšeg partnera? Ili se dopisujete? Sasvim je OK ostati u prijateljskim odnosima s nekime s kime ste bili u vezi, međutim svoj život morate presložiti tako da možete funkcionirati bez njega. Kada opet stanete na svoje noge (bez pomoći bivšeg), znajte da ste spremni krenuti dalje.

4. Je li vam se vratilo samopouzdanje? Prekid vas je ponekad natjerao da počnete sumnjati u sebe i vjerojatno snažno "udario" na samopouzdanje. Ako vas pomisao na ponovno odbacivanje ili prekid čini tužnima i jadnima, čekajte dok osjetite da vam mišljenje drugih jednostavno ne može pomutiti sreću.

5. Jeste li naučili koju lekciju? Ljudi su skloni ponavljati pogreške, ali samo zato što su lijeni porazmisliti o tome što se dogodilo. Možete li izlistati nekoliko stvari koje ste naučili iz prethodne veze i zakleti se da ih više nikad nećete ponoviti? Za pobrojiti sve to potrebno je vrijeme, no možete li razumjeti i donekle objasniti svoje postupke, spremni ste opet se upustiti u potragu.

6. Počeli ste se nadati? Vjerujete da je tamo negdje vani netko stvoren za vas? Raskid koji ostavlja gorak okus može u čovjeku ubiti svaku nadu da će ikad u životu naći srodnu dušu. Zato pričekajte da ponovno dođete u "pozitivno stanje" prije nego što počnete izlaziti.

7. Postali ste znatiželjni? Opet ste počeli primjećivati zgodne dečke ili cure po ulici? Neko vrijeme poslije prekida vjerojatno vam se gadila i sama pomisao da biste mogli biti s nekim drugim, ali zainteresiranost za nove ljude očit je pokazatelj da ste preboljeli bivšeg partnera i da ste spremni ponovo voljeti i biti voljen.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije