Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPREME ZA BLAGDANE

5 savjeta s kojima ćete sigurno uštedjeti ovog Uskrsa, a imati pravu blagdansku gozbu

Konzum
Foto: Konzum
1/5
31.03.2023.
u 08:59

Približava se Uskrs, a u blagdanskim delikatesama, dekoracijama i običajima moguće je istinski uživati uz maksimalne uštede

Pravo je vrijeme za planiranje proslave Uskrsa. Ovih dana već uvelike razmišljamo kako sve uskladiti i odgovorno pristupiti planiranju blagdanskog budžeta. Mnogi od nas već znaju kada će u kupovinu i gdje će će pronaći najbolju ponudu. Znamo i da ćemo zbog bojazni da nečega ne bi nedostajalo pripremiti mnogo više nego je potrebno, a potom opet razmišljati kako to iskoristiti. Stoga smo izdvojili pet ključnih savjeta uz koje ove godine možete uštediti na cijeni, a nastaviti jednako kvalitetno njegovati svoje omiljene običaje.

1. Isplanirajte jelovnik, a potom napravite popis namirnica za kupovinu

Važno je pokušati napraviti što realniju procjenu potrebnih količina namirnica, što će vam biti uvelike olakšano ako unaprijed isplanirate jela koja će se ovog Uskrsa naći na vašem blagdanskom stolu. Ako ste u potrazi za nešto drugačijim jelom ovog Velikog petka, izdvajamo interesantan recept za gulaš od hobotnice sa slanutkom i sasvim posebnu riblju juhu od orade. Uskrsne klasike ove godine možete pokušati pripremiti u nešto modernijem izdanju poput tulipan jaja, glazirane šunke s džemom od marelice, neodoljive proljetne salate ili ukusnog ragua od janjetine sa širokim rezancima.

Ragu od janjetine sa širokim rezancima
Foto: Konzum

Pravi šećer na kraju ukusnog obroka bit će kreativni deserti kojima nitko neće moći odoljeti poput cheesecakea u čokoladnom jajetu, mini Pavlove i mini pince

Cheesecake u čokoladnom jajetu
Foto: Konzum

2. Birajte jela od namirnica koje će se moći iskoristiti za brze i ukusne obroke nakon blagdana

Uz pomno planiranje količina, unaprijed razmislite što ćete s ostacima. Tjedan nakon Uskrsa pravi je period da se sve iskoristi. Tako primjerice s ostacima šunke možete napraviti ukusno varivo od povrća i šunke koje grije dušu i savršeno paše kao laganija varijanta jela nakon obilnih blagdanskih obroka. Ostatke janjetine pak možete iskoristiti za slastan rižoto koji će uz dodatak povrća biti još jedna idealna okrijepa.

Rižoto s ostacima janjetine
Foto: Konzum

3. Blagdansko darivanje ne mora biti skupo – pokušajte personalizirati poklone i najmilijima darovati ono što ste sami izradili ili upakirali

Ako se još niste okušali u „Do It Yourself“ trendu, izrada personaliziranih poklona za Uskrs prava je prilika za to. Pokažite svoju kreativnost uz pripremu svjetlucavih pisanica u bijelom vinu ili kolača u staklenci uz omiljene okuse onih osoba za koje pripremate poklone. Bogata je ponuda i gotovih kolača uz koje također možete kreirati originalne i ukusne slatke pakete.

Svjetlucave pisanice u bijelom vinu
Foto: Konzum

Poklonima se posebno raduju najmlađi za koje možete pronaći zabavne i originalne ideje u Konzumu koji je i ove godine pripremio bogat izbor za sve klince i klinceze. Lutke, autići, puzzle, didaktičke igračke, šator-dvorci, plišanci, pribor za slikanje, romobili, knjige, društvene igre... što god vam srce poželi, možete pronaći po pristupačnim cijenama.

4. Tjedni katalozi najbolji su saveznici. Označite proizvode koji su vam potrebni, a trenutačno su dostupni po akcijskoj cijeni – iznenadit ćete se uštedom

Pratite kataloge koji svakog tjedna donose nove uštede i iskoristite super prilike. Bogata ponuda novih proizvoda, uz nižu cijenu omiljenih vam namirnica. Otkrijte tajnu štednje. Jednostavno je - prelistajte svaki novi katalog i zabilježite sve što vam je potrebno, a kad zbrojite redovne i akcijske cijene iznenadit ćete se koliko ste uštedjeli.

5. Birajte provjereno dobre proizvode robnih marki koji će uz dokazanu kvalitetu i pristupačne cijene biti još jedan način uštede, a zadovoljit će i one najzahtjevnije

Proizvodi Konzumovih privatnih marki obuhvaćaju više od 2.500 artikala iz različitih kategorija – od premium linije, preko onih za kupce koji njeguju zdrave životne stilove i posebne režime prehrane, do proizvoda koji skraćuju vrijeme pripreme obroka ili su već u potpunosti pripremljeni za jelo. Ovih blagdana odaberite one u skladu s vašim željama i preferencijama, uz sigurnost da birate domaće i izvrsno.

I ono najvažnije – ne zaboravite da je Uskrs prije svega obiteljski blagdan i da ga treba provesti u druženju s najmilijima uz radost i tradicionalni ručak. Može biti skromno, ali veselo. Jer uspomene su ono što se pamti. 

Sadržaj nastao u suradnji s Konzumom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije