Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

5 ideja za uštedu novaca prije blagdana

Kupovina
Foto: Promo
1/3
16.11.2018.
u 12:09

Ako želite svoje voljene darivati i ove godine, krenut ćete u potragu za poklonima najkasnije u studenome

Najskuplji mjesec u godini samo što nam nije pokucao na vrata. Znamo to po ukrasima čije nas je blještavilo počelo mahnito pratiti po raznim trgovačkim lancima, usudili bismo se reći već dan nakon Svih svetih. Naravno, tu je i neizostavna božićna glazba koja se pušta na razglasu šoping centara kako bi nas podsjetila da je već vrijeme za božićnu kupovinu.

I zaista, tu bismo se složili. Jer ako želite svoje voljene darivati i ove godine, s obzirom na visoke troškove, krenut ćete u potragu za poklonima najkasnije u studenome.

Sve je to divno i krasno, ali ima jedan ALI. Ipak se nalazimo u Hrvatskoj gdje je svaka kuna bitna pa vjerujemo da ćete željeti poneku i uštedjeti, zar ne? Zato smo vam pripremili pet savjeta kako ne potrošiti sav zarađeni novac i ući u novu godinu ipak uzdignute glave.

Pratite tjedna sniženja

Svi oni koji paze da im se kune potajno ne iskradu iz novčanika, iz mjeseca u mjesec prate sniženja trgovina u kojima kupuju. Na tjednim se sniženjima može najviše uštedjeti u prehrambenim trgovačkim lancima. No, kako su svi trgovci shvatili da im prodaja ne ide jednako dobro bez sniženja, prigodne popuste lako ćete pronaći i ostalim trgovinama, na primjer, trgovinama s tehnikom ili trgovinama s odjećom.

Naš je savjet sljedeći. Uzmite u ruke olovku i list papira ili kliknite na neku vama dragu mobilnu aplikaciju u kojoj možete pisati svoje bilješke. Sastavite popis svih stvari koje su vam zaista potrebne, bilo za osobno korištenje ili ih planirate u narednim mjesecima kupiti nekome za poklon. Odvojite jedan sat tjedno da prođete svim trgovinama koje su vam zanimljive u jednom šoping centru i pokušajte uhvatiti na sniženju neku od zapisanih stvari. Ali, oprez! Nemojte se dovesti u situaciju da kupite ono što nije na popisu. Zvuči teško? Kad se naviknete, neće biti. Dapače, shvatit ćete da razgledavati stvari možete s jednakim guštom kao i kupovati.

Foto: Promo

Koristite kupone za popuste i loyalty kartice

Tjedna sniženja treba pratiti redovito i ponekad, priznajemo, imati i malo sreće. Ta vam sreća nije potrebna ako ste marljivo tijekom godine prikupljali kupone za popuste ili bodove na loyalty karticama vaših omiljenih dućana.

Prosinac je savršeno vrijeme da te pogodnosti iskoristite i dobar dio poklona nabavite zapravo besplatno. Priznajte, dali smo vam dobru ideju.

Kupujte na Crni petak

Najpopularniji dan za kupovinu svih Amerikanaca je Black Friday ili Crni petak. Zadnjih nekoliko godina, usudili bismo se reći s jačanjem Internet trgovine u nas Hrvata, Crni petak je postao omiljeni datum za kupovanje i u Lijepoj Našoj.

Razlog? Sniženja od kojih doslovce boli glava!

Zato, ako ste si napikirali recimo figaro za kovrčanje kose ili novo kuhalo, sačekajte još nekoliko dana i predzadnji petak u jedanaestom mjesecu uputite se u trgovinu gdje ste namjeravali kupiti ove korisne kućanske aparate. Iznenadit ćete se koliko oni taj dan mogu biti sniženi!

Igrajte se na društvenim mrežama

Želite li uštedjeti još pokoji šuškavac u džepu, preporučujemo vam da pratite popularne giveaway natječaje na društvenim mrežama.

Iako nagrade ovdje nisu velike, možda ćete biti dobre sreće i „pokupiti“ poklon ili dva za svoje voljene. Barem nešto, zar ne?

Redovito posjećujte stranicu za nagradne igre

Posljednji, ali ne i manje važan savjet koji vam dajemo je da posjetite stranice za nagradne igre. Možda dosad niste ni znali, ali zaista postoje mjesta na webu gdje možete sve nagradne igre pronaći na hrpi i odigrati one koje vam se najviše sviđaju.

A tu zaista možete očekivati ogromne nagrade jer jednostavno ima svega!

Na Internet stranici Nagradnaigra.com.hr možete tako osvojiti putovanja na neku egzotičnu destinaciju, automobil solidne klase, novčane iznose na karticama za trošenje u određenim brend trgovinama pa sve do bicikala, PlayStationa i TV uređaja. Ovo jednostavno ne smijete propustiti, a niti nećete, pretplatite li se na njihov besplatni newsletter! Jer zamislite da vaš dragi već godinama sanja o novom SUV-u, a vi ste te sreće da ga njime iznenadite. Naravno, ne onom igračkom za klince, već jednim pravim pravcatim, u originalnoj veličini s dostojnim brojem konjske snage.

Foto: Promo

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije